20th International Passive House Open Days 2023 Plaats een reactie

Al twintig jaar maken passiefhuis bewoners het mogelijk, om een passief gebouw te bezoeken, tijdens de Internationale Passiefhuis Open Dagen. Een mijlpaal! Ook dit jaar nodigen we u uit, om op 11 en 12 november 2023, enkele nog in aanbouw zijnde of gerealiseerde passieve gebouwen te bezoeken. Geïnteresseerden krijgen, van de bewoners, informatie uit de eerste hand over het wonen in een passief gebouw. Bovendien kunnen bezoekers het gezonde en comfortabele binnenklimaat ervaren.

De energieprijzen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en voor veel mensen een bron van zorg. Op dit punt bieden zeer energiezuinige gebouwen duidelijke voordelen: ze vereisen aanzienlijk minder energie voor verwarming en koeling. Bewoners besparen tot maar liefst 90% op de energiekosten. Wereldwijd wordt al meer dan 30 jaar passief gebouwd. Bewezen is dat een passief gebouw de hoogste energie-efficiency standaard heeft.

Over de hele wereld zijn er heel veel gebouwen tijdens deze internationale open dagen te bezoeken. Deze gebouwen zijn te vinden op: https://service.passivehouse.com/en/ph_days/. Net als de afgelopen edities wordt het hoofdevenement dit jaar georganiseerd in het kader van outPHit. (#iPHOpenDays2023)! Een Europees project, waarin de Stichting PassiefBouwen samen met Europese projectpartners werkt om ingrijpende energetische renovaties, sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken. Projecten van verschillende partners, uit de zeven partnerlanden zullen deelnemen aan de Open Dagen. Dit biedt een geweldige gelegenheid om meer te leren over seriële retrofitconcepten en de enerPHit-standaard in het algemeen. Bekijk de deelnemende projecten op de outPHit website.

De internationale passiefhuis dagen worden in Nederland georganiseerd door Stichting PassiefBouwen. U kunt zich inschrijven op een tijdslot op onze website: https://passiefbouwen.nl/passive-house-open-days-2023

We kijken uit naar uw komst!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *