50 duurzame woningen in RijswijkBuiten

50 duurzame woningen in RijswijkBuiten Plaats een reactie

Samen met wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk hebben de toekomstige bewoners van fase 8a van de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten het startsein gegeven voor de bouw van hun 50 duurzame woningen.

Het gaat hierbij om 35 eengezinswoningen en 15 appartementen. Deze duurzame woningen passen goed in de wijk RijskwijkBuiten, waarin het doel is om innovatieve technieken samen te laten werken. Denk hierbij aan warmte uit de bodem, een warmtepomp en warmteterugwinning uit douchewater.

Ventilatiesysteem en vochtsensor

Daarnaast beschikken alle woningen over zonnepanelen en reageert het ventilatiesysteem op de aanwezigheid van mensen in een ruimte. De toevoer van de lucht vindt centraal plaats door een inlaat op het dak. De CO2-sensor meet in iedere verblijfsruimte het CO2-gehalte en een vochtsensor in de badkamer meet de relatieve luchtvochtigheid. Als het nodig is, wordt de toevoer hierop aangepast.

Dankzij deze technische maatregelen is de EPC-norm van deze woningen 0,0. Doordat ze aan strenge normen voldoen, kunnen ze decennia meegaan.

3.500 woningen in duurzaam RijswijkBuiten

Fase 8 is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed. Boel & Van Eesteren – onderdeel van het laatstgenoemde bouwbedrijf – voert de bouw van deze woningen uit. Tussen nu en 2023 worden 3.500 woningen gerealiseerd in RijswijkBuiten

Illustratie: alle stadsvilla's in de Tuinen van Sion zijn inmiddels verkocht.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *