Over ons

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 40% van het mondiale energieverbruik en daardoor ook voor de opwarming van de aarde. De bouwsector moet daardoor vanaf 2020 energieneutraal gaan bouwen waardoor er allerlei nieuwe bouwconcepten ontstaan. Concepten waarbij de ‘neutraliteit’ vaak op jaarbasis wordt bereikt, terwijl er in het stookseizoen gewoon nog behoorlijk wat energie wordt verbruikt. Passieve gebouwen doen dat niet, zij hebben altijd het laagste primaire energieverbruik, waardoor ze zelfs zonder energie-opwekking al bijna energieneutraal zijn. Wat je niet verbruikt hoef je immers ook niet op te wekken (of te compenseren..).

Verder krijg je bij een Passief gebouw een zeer hoog comfort, een gezond binnenklimaat en een lage exploitatie bij. Hoe? PassiefBouwen is een combinatie van extreem goede isolatie, goede kierdichting, goede ventilatie met gefilterde lucht en gebruikmaken van zogenoemde passieve energie (zon, wind, aardwarmte). Dit alles gecombineerd met een uitgekiend ontwerp en een precieze detaillering.

Passiefhuismarkt logo

passiefhuismarkt.nl

Het aanbod van energiezuinige producten en diensten is groot en neemt in snel tempo toe. Op deze website willen wij u graag informeren over welke producten er allemaal voor handen zijn. Ook houden we u op de hoogte van de nieuwste producten in deze groeiende markt. Kortom: op passiefhuismarkt.nl vindt u alles om uw eigen passiefhuis te realiseren, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Bent u op zoek naar een specifiek product, dienst of gewoon naar informatie? U vindt eenvoudig alles op een rij in onze zorgvuldig samengestelde databank.

passiefhuismarkt.nl richt zich op alle partijen die geïnteresseerd zijn in en betrokken zijn bij de bouw van passieve gebouwen. Dat zijn dan ook de voornaamste bezoekers van onze website. Van architecten tot installateurs en van de particuliere bouwers tot woningbouwcoöperaties: iedereen vindt hier zijn tools om aan de slag te gaan met PassiefBouwen.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]