Atelier PRO Architekten bv

Kerkhoflaan 11a
2585 JB Den Haag
Nederland
Telefoon nummer: 070-350-6900
Website: http://www.atelierpro.nl/

Atelier PRO is een Haags architectenbureau met circa 65 medewerkers. Het opereert al meer dan 30 jaar vanuit een prachtige locatie in de Archipelbuurt: een voormalig duin waar de huisvesting op subtiele wijze is ingepast in de duinbostuin. Atelier PRO maakt vernuftige ontwerpen voor uitdagende locaties met bijzondere programma's. Het werkterrein ligt in Nederland en Engeland. In het bureau werken gedreven ontwerpers samen met gedegen bouwkundigen aan projecten die uitblinken in ruimte en leefkwaliteit.

Onze ontwerpen hebben met elkaar gemeen dat heel nadrukkelijk de context, de genius loci, als inspiratiebron wordt genomen. Niet aantasten maar doorontwikkelen. Deze ontwerphouding leverde de naam voor het bureau dat in 1976 werd gesticht: PRO (= Plan, Ruimte, Ontwikkeling). Duurzaamheid is daarbij een vanzelfsprekend onderdeel van onze ontwerpen. Elk project is een kans om onze omgeving te verbeteren en een duurzame wereld te realiseren.

Voor ons is het een uitdaging de wensen van de opdrachtgever goed te doorgronden. Wij werken vanuit het besef dat een gebouw meerdere 'opdrachtgevers' heeft en dat de mensen, die uiteindelijk in en om het gebouw leven en werken, voor ons ook opdrachtgever zijn. Vanuit die gedachte komt atelier PRO met verrassende ideeën. Daarbij is een opdracht pas geslaagd als de opdrachtgever het resultaat krijgt waarvan hij nooit gedacht had dat hij dat wenste, maar dat hij, als hij het krijgt, zal herkennen als iets dat hij altijd heeft gewenst.

Atelier PRO is een integraal werkend bureau. Wij schromen niet om, als de opdracht dat vraagt, bouwers en leveranciers in een vroeg stadium bij het ontwerpproces te betrekken. Wij hebben een werkomgeving waar talentvolle ontwerpers een kans krijgen om hun architectuurdromen waar te maken. Wij hebben een open, creatieve organisatie, hebben plezier in ons vak en iedereen mag scoren. Atelier PRO is daarmee een broedkamer van nieuw talent, maar in zijn architectuurproductie herkenbaar door een specifieke kwaliteit. Die ruimte voor talent in combinatie met passie en precisie stelt ons in staat mooie, eigenzinnige gebouwen te maken die technisch vernuftig en degelijk in elkaar steken.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Contact

    [recaptcha]