Beltman Architecten

Hengelosestraat 549
7521 AG Enschede
Nederland
Telefoon nummer: 053-430-2255
Website: http://www.beltmanarchitecten.nl/

De wortels van Beltman Architecten gaan terug tot het jaar 1871. Hiermee is het, voor zover bekend, het oudste architectenbureau van Nederland.
Gerrit Beltman stichtte het bureau in 1871 en maakte in korte tijd naam als architect van fabrieksgebouwen en fabrieksvilla’s. In 1911 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Arend Gerrit. Deze maakt furore met het bouwen van fabrieken in beton-skeletbouw, zoals het oudste deel van de Philips fabrieken te Eindhoven.

Belangrijke uitgangspunten voor het bureau zijn zowel het streven naar architectonische kwaliteit als ook naar een goede technische kwaliteit. De gedegen verzorging van het bouwkundige detail is een kwaliteitsaspect, dat geheel in de traditie van de Beltmans en met name van Gerrit jr. staat.

Vanaf 1963 werd het bureau onder verscheidene namen voortgezet en heet in zijn huidige vorm Beltman Architecten. Van 1989 tot en met 2004 is Beltman Architecten gefuseerd geweest met Bouwontwerpgroep Kokon onder de naam de Kokon Beltman Groep b.v. Daarnaast is sinds 1998 het architectenbureau De Bruin onderdeel geworden van Beltman Architecten. Dit bureau heeft met name opdrachten binnen de gezondheidszorg. In oktober 2007 is Beltman Constructeurs overgenomen door Ingenieursbureau Bartels.

In 1996 is de eigen huisvesting van Beltman Architecten gerealiseerd. In dit markante gebouw komen de lijnen van een respectabele en gerenommeerde geschiedenis samen met die van een nieuwe toekomst.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Contact

    [recaptcha]