FARO Architecten

Lisserweg 487d
2165 AS Lisserbroek
Nederland
Telefoon nummer: 310-252-414777
Website: http://www.faro-architecten.nl/

FARO heeft een landelijke reputatie opgebouwd in de woningbouw. Bouwen op een geluidsbelaste locatie langs de A10, een tweede leven voor de naoorlogse tuinsteden, compacte laagbouw in hoge dichtheid, hoogstedelijke invullingen, VINEX-lokaties, maar ook in dorpen en landelijk gebied is maar een greep uit onze projecten. Sinds een aantal jaren richten wij ons ook op scholen- en kantoorbouw.

FARO werkt op het grensgebied tussen stedenbouw en architectuur, op de relatie tussen verkaveling en gebouwtype. We hebben in dit kader veel studies verricht voor gemeenten, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers naar woningtypes voor specifieke woonmilieus. Deze ontwikkeling en de groei van het bureau hebben ertoe geleid dat we de situatie hebben geformaliseerd en een afdeling 'research' hebben opgericht.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor ons bureau. In 2007 hebben we een zeer duurzaam huis opgeleverd op IJburg en de bouw van een volgend, passief huis gaat daar ook eerdaags beginnen. Verder werken wij o.a. aan het ontwerp van een passief kantoor in een oude silo in Amsterdam, een passief project van tien woningen en een kinderdagverblijf in Almere, en passief woningen in Bodegraven en Zevenaar. We gaan ook beginnen aan een duurzaam vakantiepark in Gambia.

FARO Architecten bestaat uit 28 personen waaronder 4 partners.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Contact

    [recaptcha]