duco zonwering

Duco’s inspirerende ontwikkelingen blazen gevel nieuw leven in 1

Welk geheim schuilt er achter het succes van de perfecte gebouwschil? Het blijft een vraag die heel wat actoren uit de bouwkolom bezighoudt. De eisen worden steeds strenger, de verwachtingen steeds diverser en hoger. Wat we wel weten, is dat ventilatie en zonwering hierbij een belangrijk aandeel vormen. Om geheel mee te zijn met de laatste ontwikkelingen, is een bezoek aan Duco op Gevel 2018 dan ook geen overbodige luxe. Op stand C.030 in hal 1 kunnen alle beursbezoekers van dichtbij kennismaken met een “vernieuwende kijk op het gevelbeeld”.

Boeiend samenspel tussen hout en aluminium

Met DucoSlide Wood krijgt elke gevel een speciale touch door de mobiele, houten lamellen onzichtbaar binnen het aluminium kader te bevestigen. Om de lamellen extra stevig te maken en zo vervorming tegen te gaan, werd er gekozen voor kwartiersgezaagd hout. Dit in combinatie met de duurzame en veerkrachtige Western Red Cedar (die eveneens uitstekend bestand is tegen rot en verwering), het lichte gewicht en de beperkte paneeldikte maakt van DucoSlide Wood een functionele en esthetische oplossing tegen oververhitting.

Architecturale schuifpanelen

Om steeds een oplossing op maat te kunnen aanbieden, voegde Duco een nieuw stukje aan de ‘zonweringpuzzel’ toe. De enkele vouwpanelen van de handmatig te bedienen DucoSlide BiFold staan synoniem voor een dynamische vorm van architecturale zonwering, beschikbaar in twee uitvoeringen: met vaste, aluminium lamellen of een geperforeerde, aluminium plaat. Wie liever inzet op dubbele vouwpanelen, kan opteren voor DucoSlide QuadraFold.

Efficiënte (nacht)koeling op een natuurlijke manier

Gesterkt door zowel de esthetiek van het buitenrooster en het binnenpaneel, als door de toevoer van grote debieten verse buitenlucht, leent de DucoGrille NightVent voor glasdiktes tussen 24 en 48 mm zich uitstekend voor een efficiënte en energiezuinige koeling van eender welk gebouw. Nieuw bij dit glasvervangend ventilatieluik is de bediening, die voortaan zowel manueel als volautomatisch kan gebeuren.

‘High Performance’ lamellen

Een maximale luchtdoorlaatbaarheid in combinatie met een grote waterwerendheid, zelfs in extreme weersomstandigheden: dat is waar de esthetisch vormgegeven ‘High Performance’ lamellen in Duco’s gamma lamellenwandsystemen voor staan. Extra troef vormt het unieke ‘Draai-Klik’ systeem, dat een snelle en eenvoudige montage garandeert. Nieuw in het gamma is DucoWall Classic 45HP. Deze nieuwe lamel voor moderne geveloppervlaktes combineert het strakke design van de Z-vormige lamel met een fysische, vrije doorlaat van 60%. Zelfs bij een vaste stap van 50 mm blijft een hoge doorlaat gewaarborgd.

Zie ook: https://passiefhuismarkt.nl/bedrijf/duco-ventilation-sun-control/

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

One Comment

  1. Interessante blog om te lezen. Ik was niet eens op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de gevelbouw. Mijn echtgenote houdt zich merendeels bezig met ontwikkelingen in het interieur branche. Misschien kan deze blog ook iets voor haar betekenen? Prima dat je lezers op de hoogte houdt van verschillende ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *