'Gebiedsgerichte aanpak voor verduurzaming gebouwde omgeving'

'Gebiedsgerichte aanpak voor verduurzaming gebouwde omgeving' Plaats een reactie

Bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving liggen de oplossingen op 3 niveaus: op bewonersniveau, op woningniveau en op het gebied van infrastructuur.

Dit blijkt uit de whitepaper ‘Gebiedsgerichte aanpak voor verduurzaming van gebouwde omgeving’ van het adviesbureau Squarewise. Volgens dit bureau is er pas een kans op het behalen van de doelstelling ‘Energieneutraal in 2050’, als de krachten van de oplossingen op alle 3 niveaus worden samengevoegd.

“Consultatie van energieleveranciers, bouwondernemingen en installateurs heeft laten zien dat een integraal concept voor wijkgerichte oplossingen eigenlijk nog niet bestaat. Dat komt voornamelijk doordat er grote verschillen bestaan in de business case van de onderdelen ten opzichte van die van het geheel”, aldus dewhitepaper.

Daarom roept ze op om op 8 oktober de discussie aan te gaan met onder meer Eelco Eerenberg van de gemeente Enschede, Energiesprong-programmaregisseur Jan Willem van de Groep, Roelof Potters (Alliander) en Marcel Heskes van Squarewise. Heeft u hierin interesse? Neem dan contact op met Merel Phillipart via philipart@squarewise.nl. Deze discussie vindt plaats in Utrecht, de exacte locatie is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *