LCA: gereedschap voor een duurzame bouwketen Plaats een reactie

Om milieuprestaties van producten inzichtelijk te maken kan een levenscyclusanalyse (LCA) uitkomst bieden. Op 20 juni vindt het congres: ‘LCA: gereedschap voor een duurzame bouwketen’ plaats, waar onder andere wordt ingegaan op de vragen ‘Wat is een LCA precies?’ en ‘Wat kan ik ermee?’.

Ook komen de voordelen en kansen van een LCA voorbij gedurende de kennismiddag, georganiseerd door SGS. Een LCA kan tot lagere kosten, meer bewustwording en een verbeterde concurrentiepositie leiden. Tegelijkertijd vragen steeds meer opdrachtgevers om het gebruik van aantoonbaar duurzame materialen bijvoorbeeld in aanbestedingen.

Gereedschap voor een duurzame bouwketen

Naast de kansen die gepaard gaan met een LCA wordt gedurende het congres op 20 juni ingegaan op de wettelijke verplichtingen. Sprekers variëren van directeur John Mak van W/E Adviseurs (tevens Duurzaam Gebouwd-expert) tot Evert Schut, senior adviseur bij Rijkswaterstaat.

Kosteloos aanmelden voor het congres kan door een mail te sturen onder vermelding van bedrijfsnaam, naam en functie. Ook kunt u voor vragen over het evenement een mail sturen.

Bron: Duurzaam Gebouwd

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *