Nieuwe voorgevels geplaatst voor woningen Doetinchem

Nieuwe voorgevels geplaatst voor woningen Doetinchem Plaats een reactie

Gisteren zijn de eerste HSB-wanden geplaatst voor de passiefhuis renovatie aan de Multatulistraat in Doetinchem. De nieuwe voorgevels worden geplaatst door bouwbedrijf EBU. Sité Woondiensten en Consortium E+ verbouwen hier vier bestaande woningen tot zeer energiezuinige Passiefhuizen.

De bewoners kunnen tijdens deze 3 weken durende renovatie gewoon in hun woningen
blijven wonen. De gevels worden in 1 dag gesloopt en vervangen waardoor de overlast voor deze bewoners tot een minimum beperkt blijft.

Het blok van vier woningen is gebouwd in 1969. “We kiezen bewust voor renovatie van deze woningen, omdat wij relatief veel van dit type woningen hebben. Met dit proefproject willen we kennis en ervaring opdoen met Passief Bouwen voor toekomstige renovatieprojecten”, vertelt projectleider Willeke Marneth van Sité. De renovatie wordt uitgevoerd door Consortium E+, een samenwerkingsverband van Architektengroep Gelderland, Bouwbedrijf EBU, Bouwvisie Advies, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, HtW Installatietechniek, Syntens en Wassink Installatie.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *