Resultaat 1–48 van de 215 resultaten wordt getoond

Constructie is het bouwen en samenvoegen van twee of meer onderdelen. Dit kunnen verschillende onderdelen zijn. In dit geval dus de onderdelen voor bijvoorbeeld een passief huis.

Welke onderdelen moeten er allemaal gebruikt worden voor passief bouwen?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten wat voor maatregelen er genomen moeten worden voor een correct passief huis. Deze maatregelen zijn de optimale oriëntatie van het huis ten opzichte van de zon, een goede schilisolatie, zo min mogelijk luchtlekken, het uitsluiten van koudebruggen, gebruikmaken van de juiste deuren, ramen (drievoudige beglazing) en kozijnen, de warmteterugwinning van de ventilatielucht en tot slot het gebruik maken van efficiënte installatie en externe zonwering.

Elk onderdeel dat gebruikt wordt tijdens het passief bouwen, zal helpen met deze maatregelen te bewerkstelligen. Veel van deze onderdelen zijn te vinden op deze website.

Onderdelen

De onderdelen die gebruikt worden bij passief bouwen zijn te verdelen in verschillende te categorieën:

  • Kozijnen
  • Bouwelementen
  • Zonwering
  • Beglazing
  • Daglichttoetreding

Een deel van de categorieën is ook weer te verdelen in subcategorieën.

Kozijnen

Kozijnen zijn raamwerken waarin een deur, raam of een ander object kan worden aangebracht. Deze zijn meestal gemaakt van hout, metaal of kunststof. Dit raamwerk moet zo gemaakt zijn, dat er zo min mogelijk luchtgaten aanwezig zijn als de deur of raam is gesloten.

De categorie ‘kozijnen’ is een categorie die bestaat uit subcategorieën. Deze zijn de kozijnen zelf, ramen, deuren, hang- en sluitwerk en overig. In de categorie ramen kunt u verschillende soorten ramen vinden. Van simpel tot zeer complexe tuimeldakramen, allen met drievoudig glas.

Bouwelementen

Bouwelementen zijn grotere onderdelen. Deze onderdelen kunnen simpelweg aan elkaar verbonden worden om het begin van een passief huis te maken en te helpen met het passief bouwen. Het zal niet resulteren in een geheel huis, maar wel al voor een zeer goed begin zorgen.

Verder zijn deze bouwelementen aanwezig om, net als de kozijnen, voor zo min mogelijk luchtlekken te zorgen. Daarnaast zijn deze onderdelen ook aanwezig voor het uitsluiten van koudebruggen en de warmteterugwinning van de ventilatielucht.

De categorie ‘bouwelementen’ is ook een categorie die bestaat uit subcategorieën. Deze zijn gevels, daken, vloeren, koudebrug onderbreking en overig.

Zonwering

In de categorie zonwering zijn, zoals de naam al zegt, hulpmiddelen om de zon te weren. Dit zijn de externe installaties die ervoor zullen zorgen dat de warmte van de zon zomers buiten het huis blijft. Wat er vervolgens voor zal zorgen dat het binnen goed gekoeld blijft. Hierbij kunt u denken aan grotere lamellen voor buiten tegen het huis tot en met VELUX-zonweringen.

De categorie zonwering is te verdelen in vast en beweegbaar. Bij beweegbaar is bijvoorbeeld de VELUX-zonwering een onderdeel. Hierbij is het mogelijk om doormiddel van een afstandsbediening, van binnenuit in te stellen op wat voor stand de zonwering moet staan.

Beglazing

In deze categorie zijn diverse soorten beglazing te vinden. Dit zijn soorten glas met ieder zijn karakteristieke eigenschappen.

Doordat al deze beglazingen van hoge kwaliteit en drievoudig glas zijn, zal de binnentemperatuur altijd zijn zoals gewild en geen invloed hebben van de buitentemperatuur.

Daglichttoetreding

In deze laatste categorie is te vinden op wat voor manieren het daglicht naar binnen gebracht kan worden. Een voorbeeld hiervan is de Solatube. Dit is een buis die het zonlicht op een zodanige manier naar binnen stuurt, dat het binnen net lijkt op een normale lamp.

Dit soort oplossingen zorgen ervoor dat er bespaard kan worden op lampen. Na installatie van bijvoorbeeld de Solatube, zal het vrijwel niet meer nodig zijn om overdag nog de verlichting aan te laten. Aangezien het zonlicht voor de binnenverlichting zorgt.

Bij elk van de aangeboden producten zullen diverse eigenschappen worden beschreven in de beschrijving. Dit verscheelt per product en kan bijvoorbeeld de lichttransmissie of isolatiewaarde zijn.