Toont alle 3 resultaten

Deuren die aan de buitenkant van het huis geplaatst zijn, worden beïnvloed door regenachtig en vochtig weer. Deze beginnen dan te werken. Dit houdt in dat de deur uitzet en ook weer krimpt. Een gevolg van dit proces kan zijn dat de deur voor even niet meer goed aansluit op het daarvoor bedoelde kozijn. Door het gebruik van het juiste hang- en sluitwerk zal het mogelijk zijn om deze gevolgen te verminderen.

Goed isoleren van een passief huis

Eén van de voorwaarden voor een goed passief huis, is dat er zo goed mogelijk geïsoleerd wordt. Dit wordt gedaan door middel van goede isolatiematerialen in de muren, daken en vloeren. Om het passief huis nog beter te maken, is het nodig om ook openingen te maken voor ramen en deuren (logisch). Er zit alleen wel een nadeel aan deze openingen: er kan ook warmte door ontsnappen. Om dit verlies minimaal te houden, is het gebruik van de juiste deuren en kozijnen in combinatie met het hang- en sluitwerk een must.

Hoe worden de deuren en ramen gemonteerd?

Bij het zoeken van de juiste deuren en kozijnen voor het passief huis, moet er goed gelet worden op de verkregen informatie. Voldoen de eigenschappen van het product wel aan de voorwaarden om in het passief huis geplaatst te worden.

Zodra de juiste onderdelen zijn gevonden, is het de bedoeling om deze te monteren. Een kozijn is te monteren door een opening te maken in de wand die groot genoeg is om het kozijn er in te schuiven. Hierna kan dan het kozijn hierin worden gezet en gemonteerd worden. Om een deur of een beweegbaar raam aan te brengen, zijn nog wat extra onderdelen nodig. Een mechanisme om de deur of het raam open en dicht te laten gaan.

Deze mechanismen worden vaak gemaakt voor verschillende objecten en van goede kwaliteit. Hierdoor is het mogelijk om voor verschillende deuren, hetzelfde sluitwerk te gebruiken. Dit sluitwerk is vaak ook bruikbaar voor beweegbare ramen.