Toont alle 3 resultaten

Voor het juist functioneren van een passief huis, is het de bedoeling dat elk onderdeel van het huis voldoet aan de voorwaarden: alles moet goed geïsoleerd zijn, het huis moet goed geplaatst zijn ten opzichte van de zon, er moet een goede schilisolatie aanwezig zijn, er moet een minimale hoeveelheid luchtlekken aanwezig zijn, de koudebruggen moeten worden uitgesloten, de warmte moet worden teruggewonnen, er moet gebruik maakt worden van efficiënte installaties en zonwering en tot slot moet er gebruik maakt worden van de juiste deuren, ramen en kozijnen.

Hoe voldoet het huis aan elke voorwaarde?

Om aan al deze voorwaarde te voldoen, moeten er vele soorten passieve onderdelen worden aangeschaft. Elk onderdeel focust op een eigenschap voor het passief huis. Kijkend naar de ramen, deuren en kozijnen, is isolatie vaak één van de sterkste eigenschappen.

Confrontatie met problemen

Onderdelen van een passiefhuis hebben echter een zwak punt. Ze kunnen nog steeds slijten. Het slijten, door bijvoorbeeld temperatuurverschillen, kan geremd worden door de juiste combinatie van producten. Kijk bijvoorbeeld naar het sluiten van deuren. De naad tussen de deur en het kozijn is een onderdeel van een product dat kan verouderen. Verbeterde vervangers hiervoor zorgen ervoor dat dit onderdeel minder snel verouderd en langer de bedoelde functie uit blijft voeren.

Als er nog geen passieve dakramen zijn geïnstalleerd, kunnen ook hier problemen aanwezig zijn. Het kozijn is niet altijd geheel waterdicht. Een manier om het kozijn wel waterdicht te maken, is door het water om het kozijn heen te leiden door middel van een extra goot. Dit zal ervoor zorgen dat het water om het kozijn heen gaat bij een kozijn wat niet steiler dan 90° is geplaatst.