De grondtemperatuur op 2 meter diepte bedraagt ongeveer 17°C in de zomer en 4°C in de winter (dit kan natuurlijk gevoelig variëren in functie van het klimaat).
In de winter wordt de koude buitenlucht door de warmtetraagheid van de bodem (ongeveer 3°C, zelfs in periode van vorst) voorverwarmd.
In de zomer zorgt de zon in gebouwen met grote vensters vaak voor een verhoogde energietoevoer. De aardwarmtewisselaar zal zorgen voor een gematigde temperatuur door koeling van het gebouw. Hierdoor zal een klassieke air-conditioning niet meer nodig zijn (want de aardwarmtewisselaar kan zorgen voor een daling van de temperatuur met ten minste 7°C)

Het PP-materiaal met een verbeterde warmtegeleiding laat een optimale overgang van de warmte toe
Zo goed als kiemvrije en hygiënisch zuivere frisse lucht door toepassing van de anti-bacteriële binnenlaag
Verbeterde energiebalans met een betere levenskwaliteit en een vermindering van het
geluidsniveau, in het bijzonder in de buurt van drukke verkeersassen en luchthavens
Bestand tegens „agressieve invloeden" van buitenaf (bv. vochtigheid, grondwater, binnendringen van de wortels) en t..o.v. aanwezige gassen in de bodem, vb. radon.

 

Artikelnummer: 3988c7f88ebc Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    REHAU NV

    Met de universele en toekomstgerichte systeemoplossingen zetten wij al lange tijd en in toenemende mate nieuwe trends in de bouw voor energiezuinig bouwen. De oplossingen bieden onze klanten en partners...