Wat is het toch zonde; het ene moment voeren we regenwater zo snel mogelijk af en even later gebruiken we kostbaar drinkwater voor het sproeien van de tuin of schoonmaakwerkzaamheden. Regenwater opvangen en gebruiken voor het sproeien van de tuin of het wassen van de ramen is een verantwoorde en duurzame manier van regenwatergebruik.

Hoe werkt het?

Vanaf het dak wordt het schone regenwater opgevangen en stroomt in een kunststof opslagtank die onder het gazon, terras of in de border geplaatst is. Voordat het water de tank instroomt, passeert het eerst een filter dat voorkomt dat vuildeeltjes in de tank terecht komen. In de tank bevindt zich een duurzame pomp die ervoor zorgt dat middels twee Gardena aansluitkoppelingen water voor het sproeien van de tuin of andere activiteiten geleverd wordt uit de tank. Zodra de tank leeg is, wordt deze automatisch aangevuld met kraanwater. U staat dus nooit zonder water en maakt maximaal gebruik van het opgevangen regenwater.

In geval van grote regenval, is het systeem voorzien van een overloop, die naar keuze kan worden aangesloten op een infiltratiebox of regenwaterriolering.

Voor het terras en oprit levert ACO betegelbare deksels zodat deze vrijwel onzichtbaar in het straatwerk kunnen worden opgenomen.

Een standaard EasyGarden regenwaterbak heeft een inhoud van 2.000 liter. Er kunnen meerdere tanks gekoppeld worden tot een totaal van 8.000 liter.

Bijbehorende pdf bestanden bekijken:

 

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 4.6]
Artikelnummer: c203d8a15161 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    ACO BV

    De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van civiele techniek, bouwtechniek en installatietechniek. In Nederland biedt ACO, leverancier van o.a. de merken ACO Drain® en...