, ,

BENCHMARK Envirodek


De toepassing van groene daken op industriële gebouwen is meer dan een esthetische kwestie. De extra gewichtsbelasting van een waterverzadigd groendak noodzaakt de architect om de constructieve eigenschappen van het platdaksysteem te evalueren en aan te passen. Dit is veelal het geval bij de traditionele samengestelde daken opgebouwd uit een geprofileerde stalen dakplaat, losse isolatie en een dakbedekkingssysteem.

De toepassing van groene daken op industriële gebouwen is meer dan een esthetische kwestie.
De extra gewichtsbelasting van een waterverzadigd groendak noodzaakt de architect om de constructieve eigenschappen van het platdaksysteem te evalueren en aan te passen. Dit is veelal het geval bij de traditionele samengestelde daken opgebouwd uit een geprofileerde stalen dakplaat, losse isolatie en een dakbedekkingssysteem.

Het BENCHMARK Envirodek is een fabrieksmatig vervaardigd prefab sandwichelement bedoeld voor platte daken van industriële gebouwen met unieke eigenschappen. De constructieve eigenschappen van het platdakpaneel laten vrije overspanningen toe tot 8 meter en voor de standaard overspanningen van 6 meter biedt het element voldoende overcapaciteit om het extra gewicht van een waterverzadigd groendak te dragen.

Het Kingspan X-Dek platdakpaneel, dat dient als constructief element in het BENCHMARK Envirodek concept, kenmerkt zich tevens door een hoge (blijvende) isolatiewaarde, een milieu- en maatschappelijk- verantwoorde PIR hardschuimkern en een ongeëvenaarde plaatsingssnelheid. Deze nieuwe generatie platdaksystemen maakt het mogelijk om gewelfde daken te ontwerpen in convex-, conwave- en S-vorm. Creatieve vrijheid in optima forma.

In het kader van onze duurzaamheidsstrategie juichen wij initiatieven toe die aansluiten bij het Cradle to Cradle concept. Intelligente ontwerpen van producten, logistieke processen en gebouwen maken het mogelijk dat economie en ecologie elkaar versterken. Het cliché dat integrale duurzaamheid onbetaalbaar en dus economisch onhaalbaar is gaat nu van tafel. BENCHMARK Envirodek dient als basis voor diverse (betaalbare) groendakoplossingen.

Kijk voor meer informatie op www.kingspanbenchmark.nl.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 1385974ed590 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Kingspan Geïsoleerde Panelen

    Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk begrip voor Kingspan. Binnen dit begrip vallen de termen: People, Planet en Profit. Naast het streven naar winst (profit) probeert Kingspan ook rekening te...