, ,

BioClina capillaire klimaatmattensysteem


Het ideale verwarmingssysteem voor zonne-energiesystemen en warmtepompen: vlak, snel, comfortabel, economisch, milieuvriendelijk en een lange levensduur. Het BioClina-mattensysteem reageert tot vier maal sneller dan de trage traditionele vloerverwarmingssystemen met slangen.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Capillair klimaatmattensysteem
Aan de verwarmingstechniek van moderne gebouwen worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. Deze dienen het energieverbruik en daarmee de bedrijfskosten, zonder vermindering van het comfort of de bedrijfsveiligheid, aanmerkelijk te verlagen. Hiervoor is een technologie benodigd die met aanzienlijk lagere warmwatertemperaturen werkt en de milieuenergiebronnen efficiënter benut. Dit lukt beter met BioClina dan met ieder ander willekeurig verwarmingssysteem.

Het centrale deel van ieder BioClina-systeem is de capillaire klimaatmat, die al sinds 18 jaar zeer succesvol in koelplafonds wordt toegepast. Hierbij gaat het om een oppervlaktewarmtewisselaar met hoog rendement, die uit 4,3 mm sterke buizen van PoliPropyleen (PP) bestaat, met aan het eind een 20 mm aanvoer- en retourstam.

De energieoverdracht op de mens geschiedt voornamelijk door straling. Dit komt overeen met de natuurlijke omstandigheden in de warmtehuishouding van het menselijk lichaam. Hierdoor voelen mensen zich, in met BioClina capillaire klimaatmatten verwarmde of gekoelde ruimtes, aanzienlijk prettiger.

De universele oplossing voor verwarming en koeling
’s Winters verwarmen en ’s zomers koelen via wand en/of plafond. Tijdens de verwarmingsperiode wordt warm water door het systeem gevoerd. In de zomer wordt gekoeld water voor het koelen gebruikt. De BioClina capillaire klimaatmatten worden eenvoudig in het stucwerk aangebracht of in gipsplaten met of zonder perforatie ingefreesd.

De vlakste en snelste oppervlakteverwarming
Nieuwe innovatieve toepassingsmogelijkheden – ook voor de renovatie. Een warmteafgiftesysteem direct onder het oppervlak van vloeren, wanden of plafonds. BioClina-klimaatmatten kunnen niet alleen in nieuwbouw, maar ook op bestaande oppervlakken eenvoudig en snel worden geïnstalleerd. Montagehoogtes van 6 – 8 mm zijn mogelijk, aangezien de doorsnede van de capillaire buisjes slechts 4,3 mm bedraagt.

Maximale capaciteit al na enkele minuten
Het BioClina-mattensysteem reageert, ook indien in de dekvloer gelegd, tot vier maal sneller dan de trage traditionele vloerverwarmingssystemen met slangen.

De comfortabelste en zuinigste oppervlakteverwarming
Aangenaam gelijkmatige oppervlaktetemperaturen. De afstand tussen de afzonderlijke BioClina capillaire buisjes bedraagt max. 20 mm. De parallelle doorstroming zorgt ervoor dat uw verwarmde oppervlakken overal even warm zijn.

Grotere oppervlakken = lagere watertemperaturen in het verwarmingssysteem
8 – 10°C lagere aanvoertemperatuur dan bij traditionele vloerverwarmingsystemen. Op grond van het grote aantal buizen is het nuttige oppervlakte van een capillaire klimaatmat beduidend groter dan die van een conventioneel systeem met slangen. Hierdoor staat met BioClina de volledige verwarmingscapaciteit al bij aanvoertemperaturen van 28 – 32 °C ter beschikking.

BOA = Beton Oppervlakte Activering
Voor nieuwbouw woningen, hotels, zorgcentra en kantoren die worden ontworpen met breedplaatvloeren, kunnen de capillaire klimaatmatten fabrieksmatig in de breedplaatvloer (lees plafond) worden gestort. Afstand tot aan de ruimte bedraagt 2 – 4 mm.

De duurzaamste innovatieve verwarming
Ideaal voor het gebruik van duurzame energie. Kostenbesparend en milieuvriendelijk, vooral in combinatie met een warmtepomp en zonnecollectorinstallaties is BioClina het meest efficiënte warmteafgiftesysteem. Natuurlijk kunnen ook gas, olie of vaste brandstoffen uitstekend in combinatie met BioClina worden toegepast.
De BioClina capillaire klimaatmat bestaat uit PoliPropyleen (PP) dat 100% recyclebaar is.

Het veiligste verwarmings- en koelsysteem met de langste levensduur
Het BioClina capillaire klimaatmattensysteem is door de gescheiden systemen absoluut corrosiebestendig en kan daardoor niet verstopt raken. Het BioClina materiaal – hoogwaardige PoliPropyleen – is uiterst resistent en duurzaam.

Referenties
Al meer dan vijftien jaar met succes toegepast in ondermeer:

 • WNF, Zeist
 • Nationaal Archief, Den Haag
 • NS Kiosk, Leiden
 • Valkhotel De Witte Bergen, Eemnes
 • Hotel Zonheuvel, Doorn
 • Universiteit Utrecht
 • Universiteit Maastricht
 • Anova verzekeringsmaatschappij, Amersfoort
 • Interpolis, Tilburg
 • DEXIA-Tower, Brussel (B)
 • Nestlé Hoofdkantoor, Parijs (FR)
 • Ariane Espace, Luxemburg (LUX)
 • Deutscher Reichstag, Berlijn (DU)
 • Bundesamt für Umweltschutz, Bonn (DU)
 • Verwaltung FC Bayern, München (DU)
 • Deutsche Bank, München (DU)
 • Lufthansa Hauptverwaltung, Keulen (DU)
 • TÜV Rheinland, Keulen (DU)
 • Herzzentrum, Bad Oeynhausen (DU)
 • Nokia, Düsseldorf (DU)

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 1700002963a4 Categorieën: , ,

  Persoonlijke gegevens


  PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


  Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

  Navos Klimaattechniek B.V.

  Navos Klimaattechniek B.V. levert en ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige producten die innovatief, energiebesparend en milieubewust zijn. Het verbeteren van het comfort in verblijfruimten staat bij ons voorop.Ons zelf ontworpen plenumbox IsoPlenum®...