, ,

BOA – Beton Oppervlakte Activering


Fabrieksmatig instorten van capillaire klimaatmatten in een breedplaatvloer. Voor nieuwbouw is dit de meest duurzame, comfortabele en energiezuinige oplossing van dit moment.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Video

Tijd voor echte innovatie: BOA van BioClina. BOA (Beton Oppervlakte Activering) maakt niet alleen gebruik van de traagheid van de betonmassa. De activering is dicht aan het plafond oppervlak van de breedplaatvloer aangebracht (ca. 2 mm). Hierdoor wordt de gebruiker niet geconfronteerd met de na delen zoals bij betonkernactivering (BKA) met water. BOA heeft een reactietijd van 6 minuten. Door het grote vermogen dat kan worden geleverd, kan direct worden ingespeeld op de wens van de gebruiker of op de dynamische veranderingen in de ruimte. Daarnaast is BOA duurzaam. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld BKA. Een additionele installatie is bij BOA niet nodig. Bij BOA is geen sprake van een beetje koelen en een beetje naverwarmen. De energiebesparing is dus enorm.

De voorgeconfectioneerde klimaatmatten worden in de betonfabriek in de onderkant van de breedplaatvloer gestort, 2 mm vanaf het oppervlak (plafondzijde van de verdieping eronder). Op deze manier wordt een razendsnel werkend klimaatplafond verkregen. In de verwarmingsmodus is BOA een stralingsplafond met een maximale watertemperatuur van 30 ºC (retour 27 ºC), dat garant staat voor een hoog comfort en een door geen ander systeem te verbeteren behaaglijkheid. Met BOA kan ook op ieder moment comfortabel worden gekoeld. Gegarandeerd zonder tochtverschijnselen met een aanvoerwatertemperatuur van 16 ºC (retour 18 ºC). BOA is door de zeer lage verwarmingstemperaturen en de hoge gekoeldwatertemperaturen een optimaal energiebesparend systeem. Voor de nieuwbouw is BOA zeer geschikt voor de klimatisering van hotels, zorgcentra, woningen, scholen e.d. Het is tevens interessant om het systeem aan te sluiten op een warmtepomp en een open of gesloten bronsysteem. BOA is veruit superieur op het gebied van comfort, behaaglijkheid, reactietijd, koel- en verwarmingsvermogen, flexibele indeelbaarheid en duurzaamheid ten opzichte van een traditionele BKA met water. Een additionele installatie is bij BOA overbodig. En de prijs? Daarvoor hoeft u het niet te laten.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 3871bd640121 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Navos Klimaattechniek B.V.

    Navos Klimaattechniek B.V. levert en ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige producten die innovatief, energiebesparend en milieubewust zijn. Het verbeteren van het comfort in verblijfruimten staat bij ons voorop.Ons zelf ontworpen plenumbox IsoPlenum®...