, ,

BRIES Dubbelwandige Warmtewisselaar


In een moderne eengezinswoning is steeds minder energie nodig voor ruimteverwarming, met name door betere isolatie van de woning. Het gasverbruik voor tapwater stijgt echter jaarlijks. Bijna alle energie die gebruikt is om het water te verwarmen verdwijnt door de afvoer. Jammer, en niet nodig, want met een douche warmtewisselaar (douche-WTW) kunt u het grootste deel van de warmte recyclen. Uw eigen afvalwarmte is een duurzame energiebron.

Door een centrale buis stroomt het afvalwater naar beneden, in de omringende mantel stroomt het schone drinkwater, in tegenstroom spiraalsgewijs omhoog. Er wordt gebruik gemaakt van het feit dat in een vallende film een efficiënte warmte-uitwisseling optreedt. Hierdoor wordt, ondanks het feit dat het beschikbare temperatuursverschil relatief klein is, toch een aanzienlijk vermogen overgedragen.

2e generatie douche-WTW

Warmteterugwinning uit douchewater heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. In de BRIES 2e generatie douche-WTW is alle kennis en ervaring die tot nu is opgedaan verwerkt. Het apparaat is geheel opnieuw ontworpen, en getest. De BRIES douche-WTW mag ook gebruikt worden in bedrijfs- en openbare gebouwen (bijvoorbeeld sport- en zorgcentra).

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 2723d092b638 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    BRIES Energietechniek

    BRIES staat voor Besparing door Rationalisatie en Innovatie van Energie Systemen. In deze naam is ook onze bedrijfsfilosofie terug te vinden.Rationalisatie van de bestaande energiesystemen betekent deze zo doelmatige mogelijk...