, ,

Brink Climate Systems Passiefhuistoestel

De leverancier van dit product is lid van Stichting PassiefBouwen.

Voor meer informatie, zie: Passiefbouwen.nl

Brink Climate Systems biedt een geïntegreerde oplossing voor verwarmen, ventileren met hoog rendement en warmwatervoorziening voor woningen die voldoen aan de passiefhuis-norm, het Passiefhuistoestel. Met een zonnecollector wordt warmte opgewekt en opgeslagen in een boilervat. Vanuit het vat wordt het warmtapwater geleverd en wordt ook de naverwarmer achter het Renovent HR warmteterugwintoestel gevoed. De woning wordt vervolgens verwarmd met de ventilatielucht. Indien de zon onvoldoende warmte levert, wordt het vat op temperatuur gehouden door een branderwisselaarcombinatie met HR 107 rendement.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Wat is het Passiefhuistoestel? 
Het Passiefhuis-principe is gebaseerd op het uitgangspunt dat woningen zo goed moeten zijn geïsoleerd dat een cv-installatie achterwege kan blijven. Het Passiefhuistoestel van Brink Climate Systems is het enige gasgestookte en geïntegreerde toestel voor verwarmen, ventileren en warmwater voor Passiefhuiswoningen.

Het principe
Hart van het concept is het warmteterugwintoestel Renovent HR Large met een capaciteit van 400 m3/h. Op basis van de warmteverliesberekening wordt de lucht over de vertrekken verdeeld. Met 400 m3/h en een inblaastemperatuur van 48 graden kan de maximale 3,5 kW aan de woning worden toegevoerd. De Renovent HR verplaatst afhankelijk van de warmtevraag, afzuigcomfort en vrijekoelvraag tussen de 250 en 400 m3 lucht op een comfortabele wijze.

Het toestel wordt uitgerust met een voorziening die het mogelijk maakt ook bij buitentemperaturen lager dan 0 graden de gevraagde hoeveelheid buitenlucht aan te zuigen en daar middels warmtewisseling de warmte uit de afvoerlucht aan mee te geven. De lucht wordt naar behoefte naverwarmd door een water warmtewisselaar in het ventilatieluchttoevoerkanaal.

Het Passiefhuistoestel is geschikt voor nieuwbouwwoningen waarbij het doel is een grote stap te maken naar energie neutraal te zijn. Passiefhuizen worden tot nu toe vooral gebouwd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. In Nederland is er een groeiende interesse voor Passiefhuizen.

Innovatieve renovatieprojecten in Roosendaal en Zoetermeer, winnaars DO IT! Award
Passiefhuis Roosendaal had tijdens de bijeenkomst  ‘Energieneutraal wonen in Brainport, Do it in de regio Zuid-oost Brabant' op donderdag 2 juli de meest interessante bijdrage aan CO? -reductie, energiebesparing en de ontwikkeling naar energieneutraal bouwen. De opgave betrof het renoveren en ‘groener' maken van jaren vijftig woningen met energielabels E en F. De oplossing wordt gezocht in toevoegingen aan de woningen, ofwel in ‘Add on'. Wij hebben aan 2 van de 5 nominaties meegewerkt.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: c81e728d9d4c Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Brink Climate Systems

    Brink Climate Systems is in Nederland de eerste fabrikant die luchtverwarmingssystemen ontwikkelde en op de markt bracht. De geavanceerde technieken van Brink Climate Systems zijn zelfs vooruitstrevend voor landen die aan...