, ,

Brink Climate Systems Renovent WTW-unit

De leverancier van dit product is lid van Stichting PassiefBouwen.

Voor meer informatie, zie: Passiefbouwen.nl

De Renovent is leverbaar in vier typen: de Renovent Excellent, de Renovent HR Large, de Renovent HR Medium en de Renovent HR Small en met respectievelijk een maximale capaciteit van ca. 400, 300 en 180 m3/h. De toestellen zijn af fabriek beschikbaar in een rechter- en linkeruitvoering.

De toestellen zijn uitgevoerd met zelfinstellende ‘constant flow' ventilatoren. In de gekozen stand houden deze ventilatoren onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid ventilatielucht constant. De toegepaste gelijkstroomventilatoren zijn energiezuinig en besparen 50% van de energie van traditionele ventilatoren. De kunststof warmtewisselaar heeft een rendement van 95%, waardoor naverwarmen van de ventilatielucht overbodig wordt. De bijdrage voor de EPN is circa 0,3. De Renovent Excellent is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de steeds verder aangescherpte eisen ten aanzien van installatiegeluid en hulpenergieverbruik. Dit toestel gaat de Renovent HR Large vervangen.

Bypasscassette voor nachtventilatie
De Renovent Excellent is standaard voorzien van een geïntegreerde bypass. Deze bypass zorgt er gedurende de zomer voor dat de koele nachtlucht de warme binnenlucht van overdag zoveel mogelijk vervangt. Hierbij wordt de lucht door de bypasscassette geleid. Het toestel is voorzien van een automatische regeling die bepaalt of de bypassklep opent of sluit. Voor de Renovent HR Large en Medium is de bypass optioneel leverbaar.

Constante filtering
Binnenkomende lucht wordt altijd gefilterd (ook bij toepassing van de bypasscassette voor nachtventilatie). De Renovent is voorzien van twee standaard filters (Klasse G3). Deze filters halen 95% van het stof uit de lucht. Als optie is een hoogwaardig fijnstoffilter (klasse F6) beschikbaar. Deze verwijdert nagenoeg álle vervuiling uit de lucht, waaronder pollen, stuifmeel, schimmel en kiemen. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen of hooikoorts.

3-standenschakelaar met filterindicatie
Middels de 3-standenschakelaar kan worden gekozen voor drie standen: 1. afwezigheidsstand, 2.  aanwezigheidsstand en 3. koken/douchestand. Het aansluiten van de 3-standenschakelaar vindt plaats aan de buitenzijde van het toestel door middel van een datakabel en een aansluitplug. Het aansluiten gaat hierdoor snel en eenvoudig. Ook is het mogelijk meerdere schakelaars aan te sluiten, bijvoorbeeld in de badkamer. Voor de bewoner is het handig dat er een 3-standenschakelaar leverbaar is met hierop een signaallampje voor filterindicatie. Dit geeft aan wanneer het filter schoongemaakt dient te worden. (De schakelaar wordt door Brink Climate Systems geleverd).

Draadloze afstandsbediening
De radiografisch sturende afstandsbediening kan op iedere denkbare plek in huis de ventilatie regelen zonder dat daar elektrische voorzieningen nodig zijn. Op één ontvanger kunnen meerdere afstandsbedieningen (zenders) worden aangesloten, bijvoorbeeld in de badkamer én keuken.

Extra energiebesparing luchtverwarming in combinatie met de Renovent
Indien de Allure en Elan (luchtverwarmers) in combinatie met een Renovent worden geplaatst, kan door het plaatsen van een CO2-sensor in de retourlucht van de luchtverwarmer vraaggestuurd worden geventileerd. Met deze toevoeging wordt bovendien een extra EPC-winst van circa 0,06 behaald. In deze combinatie dient de Renovent Excellent in Plus-uitvoering en de Renovent HR met optieprint te worden toegepast.

 

Specificaties

 

 

H [mm]

B [mm]

D [mm]

Gewicht [kg]

Excellent

764,5

677

564

38

HR Large

602

675

455

32*

HR Medium

602

675

445

31*

HR Small

600

560

315

25

* exclusief gewicht bypasscassette van 3,5 kg

 

Kleur
De Renovent wordt geleverd in de kleur wit (RAL 9016) met een grijze filterdeur (RAL 9006).

Uitvoeringen
De besturingsunit van de Renovent regelt en controleert de veilige werking van het toestel en zorgt ervoor dat de luchthoeveelheden constant en op de ingestelde waarden blijven. De elektrische en regeltechnische aansluitingen zijn aan de buitenzijde aangebracht. Tevens zijn de toestellen voorzien van een display voor het uitlezen en instellen van functies. Hierdoor is traploze instelling van het volume mogelijk zonder het toestel te hoeven openen.

De Renovent Excellent, Renovent HR Large en Renovent HR Medium zijn leverbaar met vier bovenaansluitingen (4b) en zijn lever baar met twee bovenaansluitingen en 2 onderaansluitingen (2b/2o). De Renovent HR Small wordt geleverd met vier bovenaansluitingen (4b). Alle type Renovent toestellen zijn af fabriek leverbaar in een rechter- en linkeruitvoering.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 4e732ced3463 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Brink Climate Systems

    Brink Climate Systems is in Nederland de eerste fabrikant die luchtverwarmingssystemen ontwikkelde en op de markt bracht. De geavanceerde technieken van Brink Climate Systems zijn zelfs vooruitstrevend voor landen die aan...