, ,

Brink Climate Systems vraaggestuurd Ventileren

De leverancier van dit product is lid van Stichting PassiefBouwen.

Voor meer informatie, zie: Passiefbouwen.nl

Met de installatieoplossing van Brink is het mogelijk binnen het concept van gebalanceerde ventilatie met de Renovent HR decentraal vraaggestuurd te ventileren. Een verklaring van gelijkwaardigheid van TNO geeft aan dat het EPC-voordeel door middel van deze vraagsturing tussen 0,072 (2-zone tijdregeling) en 0,081 (2-zone CO2-regeling) komt te liggen.

Vraaggestuurd ventileren
Met vraaggestuurd ventileren is het mogelijk de ventilatiebehoefte af te stemmen op de luchtkwaliteit. Dat kan door middel van CO?-meting of op basis van tijdsprogrammering. Ook is handmatige bediening mogelijk. Wanneer de luchtkwaliteit goed is, hoeft men weinig te ventileren. De luchtkwaliteit kan minder worden doordat er bijvoorbeeld veel mensen in de woonkamer zijn. In dat geval zal eerst alle beschikbare ventilatielucht door middel van regelkleppen naar de woonkamer worden gestuurd. Als dan toch nog blijkt dat de luchtkwaliteit niet verbetert, zal daarna pas de hoeveelheid ventilatielucht stapsgewijs worden verhoogd. Op deze manier hoeft er in eerste instantie niet méér lucht geventileerd te worden, maar wordt eerst de beschikbare ventilatielucht gestuurd naar de plaats waar de ventilatielucht gevraagd wordt. Een lager ventilatiedebiet betekent een lager energieverbruik en een lager geluidsniveau.

Afstandsbediening CBB
De diverse componenten communiceren onderling via het Zigbee protocol. Het Zigbee protocol is een draadloos communicatiemiddel. Alle componenten worden op een stopcontact aangesloten, dus ook de afstandsbediening CBB (Centrale Bediening Brink). De CBB heeft de volgende bedieningsmogelijkheden: Automatisch op basis van aanwezigheid (CO?-meting) Automatisch op basis van tijdsprogrammering (klokfunctie) Handmatige bediening.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 02e74f10e032 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Brink Climate Systems

    Brink Climate Systems is in Nederland de eerste fabrikant die luchtverwarmingssystemen ontwikkelde en op de markt bracht. De geavanceerde technieken van Brink Climate Systems zijn zelfs vooruitstrevend voor landen die aan...