, ,

BUVA Vital Air System


Sinds de introductie van het BUVA Vital Air System, een ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer, zijn er meerdere Vital Air System varianten succesvol geïntroduceerd.

Sinds de introductie van het BUVA Vital Air System, een ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer, zijn er meerdere Vital Air System varianten geïntroduceerd. Deze verschillende varianten Vital Air System zijn altijd energiezuinig, gebruikersvriendelijk en makkelijk verwerkbaar.

Het Vital Air System is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

– Vital Air System (VAS)
– Vital Air System II (VAS II-2009)
– Vital Air System H2O (VAS H2O)

Een Vital Air System bestaat altijd uit:

– Natuurlijke toevoer met zelfregelende ventilatieroosters uit de Stream-serie
– Mechanische afvoer met een woonhuisventilator uit de BoxStream-serie
– Luchtdicht bouwen, met BUVA nastelbaar hang- en sluitwerk met eenzijdig 6 mm afgeschuinde haakschoten

VAS

Het Vital Air System (VAS) onderscheidt zich door de duidelijke pictogrammen opde hoofdbediening van de BoxStream afvoerbox. De bewoner ziet hierdoor directin welke stand het ventilatiesysteem is ingesteld. Met de keuken- en/of badkamerbediening is het systeem tijdelijk in een hogere stand te zetten op het moment dat dit gewenst is. Toepassen van VAS levert een EPC-reductie op tot 0,17 ten opzichte van een standaard woonhuisventilator in combinatie met niet zelfregelende ventilatieroosters.

VASII-2009

Het Vital Air System II-2009 (VAS II-2009) werkt op basis van een ventilatieprogramma.
Hierin is de ventilatiehoeveelheid afgestemd op het leefpatroon van de gebruiker(s). Dit programma is eenvoudig tijdelijk in een hogere of lagere stand te zetten. Ook kan de gebruiker de bediening opnieuw programmeren en hiermee aanpassen aan zijn of haar persoonlijke situatie en wensen. Met de keuze uit twee optionele keuken- en/of badkamerbedieningen is het systeem tijdelijk in de hoogstand te zetten. Toepassen van VAS II-2009 levert een EPC-reductie op tot 0,22 ten opzichte van een standaard woonhuisventilator en niet zelfregelende ventilatieroosters.VAS2O

VASH2O / VAS II H2O

In het Vital Air System H2O (VASH2O / VAS II H2O) wordt het VAS uitgebreid met een warmtepompboiler. Hiermee wordt warmte uit de afvoerlucht gebruikt voor het verwarmen van 300 liter warm tapwater. Het gehele jaar wordt energie uit de ventilatielucht nuttig gebruikt voor het reduceren van één van de grootste energieposten van de woning. Toepassen van VASH2O / VASIIH2O levert een EPC-reductie op tot 0,34 (VASh2O) en 0,37 (VASIIH2O) ten opzichte van een standaard woonhuisventilator in combinatie met niet-zelfregelende ventilatieroosters.

 

BUVA Vital Air System • Energiezuinig • Gebruikersvriendelijk • Eenvoudig toepasbaar • Makkelijk verwerkbaar

Click to rate this post!
[Total: 16 Average: 3.9]
Artikelnummer: 82cec96096d4 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    BUVA rationele bouwprodukten B.V.

    BUVA rationele bouwprodukten is dé producent en leverancier op het gebied van hang-en sluitwerk, ventilatie, hardglas ramen, aluminium profielen en raam- en deurdorpels voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Daarnaast...