,

Cellulose Dämmstatt


Cellulose is een polymere suiker die door nagenoeg alle planten wordt aangemaakt maar vooral door bomen, en die de plant stevigheid geeft. Deze stof zit in veel natuurlijke vezels. Hout bestaat voor een groot deel uit cellulose, dat o.a. gebruikt wordt voor de fabricage van papier.  Door de natuurlijke opbouw is papier zeer geschikt als grondstof voor warmte-isolatie.

 Reeds bij de verwerking van hout tot papier wordt de evenwijdige structuur van het hout ver- broken en ontstaan ruimtes waarin lucht wordt vastgehou- den. Bij de verdere verwerking van het papier tot isolatie wordt droog papier verpulverd tot donzige vlokken. Hier- door wordt de luchtinsluiting nogmaals verveelvoudigd. Uit oud papier ontstaat zo een effectieve warmte-isolatie met hoge isolatiewaarde.
 
Eigenschappen van cellulose

Cellulose is net als hout dampopen, en kan dus vocht opnemen en weer afgeven. Zo is het in staat om vochtigheidsverschillen in het binnenklimaat te stabiliseren. Tijdens de winter houdt het de warmte in huis en tijdens de warme periodes houdt het de warmte buiten. Cellulose-inblaasisolatie heeft als voordeel dat ze economisch is en vlug te verwerken.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 8f8551796779 Categorieën: ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.