, ,

Dakcollector


De temperaturen op het dak kunnen flink schommelen: bloedheet in de zomer, ijskoud in de winter. Wat als u deze warmte of kou om kan zetten in duurzame energie? Dat kan. De Dakcollector maakt namelijk gebruik van de vrije energie boven uw dak. En volgens TNO levert de Dakcollector zelfs tot 65% meer rendement op dan soortgelijke systemen.

De Dakcollector werkt eenvoudig. Door een energiestrip aan te brengen onder de dakbedekking, is het mogelijk om warmte en kou via het dak op te vangen. Via een vloeistof in de strip wordt de warmte of kou getransporteerd naar een bestaand energie systeem of een energieopslag onder de grond. Zo kan deze vrij verworven energie worden aangewend om een gebouw te verwarmen of juist te koelen.

Hoog rendement

Voor de Dakcollector wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en goed geleidende materialen. Volgens TNO levert de Dakcollector tot vijfenzestig procent meer rendement op dan andere systemen. De Dakcollector is dus een interessante investering. Zelfs zonder subsidie kan hij zichzelf snel terugverdienen.

 

– Hoog rendement – tot wel 65% meer dan
– bestaande systemen (TNO)
– Slim product door synergie van bestaande materialen
– Zowel warmte als koudewinning, waardoor vele toepassingsmogelijkheden
– Flexibel in te passen in energiesystemen:
  warm tapwater, warmtepomp en ondergrondse energieopslag
– Snelle terugverdientijd, zelfs zónder subsidie al vanaf 7 jaar
– Licht in gewicht (± 3,1 kg per m2)
– Ideale oplossing voor de verplichte nulbalans van ondergrondse energieopslag (wko)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 4734ba6f3de8 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Mastum Daksystemen BV

    Mastum Daksystemen BV is gespecialiseerd in alle soorten daksystemen en -toepassingen voor platte of licht hellende daken. In het bijzonder richt Mastum zich op multifunctionele daken zoals parkeerdaken, energiedaken en...