, ,

Ecolution ventilatiewarmtepomp

De leverancier van dit product is lid van Stichting PassiefBouwen.

Voor meer informatie, zie: Passiefbouwen.nl

Vroeg of laat moet iedere woning besparen op energie. De nieuwbouw moet slimmer, beter en efficiënter en de bestaande woonvoorraad moeten worden aangepast. Bij deze aanpassingen speelt ventilatie een belangrijke rol. Echter bij de afvoering van ‘vuile’ lucht gaat er nog teveel kostbare warmte (energie) verloren. Inventum heeft hiervoor dé oplossing, de Ecolution®.

De Ecolution® ventilatiewarmtepomp is een doorbraak in energiebesparing. De ventilatiewarmtepomp komt in plaats van de mechanische ventilatie box en vormt samen met de HR-ketel een hybride installatie. Er zijn twee typen: Ecolution® Solo en de Ecolution® Combi 50.

Twee labelsprongen
De Solo ventileert mechanisch en levert door middel van de warmtepompfunctie warmte voor het verwarmingssysteem. De Combi 50 ventileert ook mechanisch, levert warmte voor de CV, maar draagt ook bij aan het opwekken van warm water. Beide producten zijn toepasbaar voor bestaande –en nieuwbouw woningen. In bestaande eengezinswoningen en gestapelde bouw worden met de Ecolution® eenvoudig twee labelsprongen gemaakt.

Principe
Veel woningen zijn uitgevoerd met natuurlijke luchttoevoer via roosters in ramen of gevels. Via de ronde afzuigventielen in keuken, toilet en badkamer wordt vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een MV-box (mechanische ventilatie box). Deze MV-box voert vervuilde, maar ook warme lucht de woning uit, dit heet ventilatie type C. Dat deze MV-box vervuilde en vochtige lucht afvoert is logisch, maar dat daarmee warmte verloren gaat is zonde. De Ecolution® ventilatiewarmtepomp vervangt de mechanische ventilatie box in de woning en vormt samen met de HR-combiketel een hybride opstelling voor de opwekking van warmte en eventueel warm tapwater. De Ecolution® wint warmte terug door middel van de warmtepomp en waardeert deze op tot maximaal 50°C, om het vervolgens weer af te staan aan het verwarmingssysteem of aan het warme water. Op deze manier bespaart u op verwarmingskosten en helpt u het milieu een handje.

Energie besparing
De Ecolution® zorgt direct voor energiebesparing. Uw gasverbruik daalt met 35% tot 50%, daartegenover verbruikt u iets meer elektriciteit verbruikt. Per saldo bespaart u op energie en kosten. En met de oplopende energieprijzen blijft u besparen op energie.

All electric
In zeer goed geïsoleerde en kierdichte nieuwbouw –en renovatiewoningen kan de Ecolution® als All Electric systeem worden ingezet. Gas is dan niet meer nodig. De woning is dan energieneutraal of heeft nul-op-de-meter.

Nederlandse kwaliteit
Inventum is al meer dan 100 jaar een Nederlandse specialist in warmte. De Ecolution® past bij de reputatie van innovatie, comfort, veiligheid en duurzaamheid. De Ecolution® wordt vervaardigd uit hoogwaardige materialen volgens de hoogste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 1ff1de774005 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Inventum B.V.

    Energy Innovation First Veilig en vertrouwd. Het is een belofte die wij al meer dan 100 jaar waarmaken. Een belofte die echter begint bij vernieuwing en de bevlogenheid van onze...