, ,

FOAMGLAS® PERINSUL HL


FOAMGLAS® PERINSUL is speciaal ontwikkeld om in funderingsaanzetten, dakopstanden en ander metselwerk een homogene, thermische isolatielaag te kunnen realiseren, om zodoende koudebruggen op te vangen.

 

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

PERINSUL HL: de nieuwe generatie koudebrugonderbreking
Hoe beter een gebouw is geïsoleerd, des te groter  het effect van zones waar de isolatieschil is onderbroken. FOAMGLAS® PERINSUL is ooit  specifiek ontwikkeld om in funderingen, dakopstanden en ander metselwerk een doorlopende, drukvaste, homogene en vochtongevoelige thermische isolatielaag te realiseren en zodoende koudebruggen op te vangen.

Naast de al bekende PERINSUL S-blokken introduceert FOAMGLAS® nu een nieuw type voor nóg hogere belastingen: PERINSUL High Load (HL). PERINSUL HL is twee keer zo sterk als het standaardtype, waardoor de gebruiksmogelijkheden nog ruimer zijn. PERINSUL HL is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor dragende binnenwanden in passiefhuizen.

FOAMGLAS® PERINSUL-blokken combineren een uitstekende, constant blijvende thermische isolatie met een zeer hoge drukweerstand, een absolute waterdichtheid, en een zeer lange levensduur. De blokken mogen worden belast tot hun rekenwaarde, zonder dat ze vervormen. Ze blijven hun dragende en constructieve functie behouden. De buitengewone drukvastheid verzekert een gelijkmatige lastenverdeling in het metselwerk, waardoor verhoogde spanningen of een ongecontroleerde breuk uitgesloten zijn.

De blokken zijn bovendien totaal ongevoelig voor weersomstandigheden. FOAMGLAS® PERINSUL-blokken blijven altijd droog, ook bij (zelfs dagenlange) infiltraties of overstromingen. FOAMGLAS® is en blijft volledig waterdicht. Door de hermetisch gesloten glascellen blijft de isolatiewaarde op lange termijn en in alle omstandigheden constant. De isolerende waarde vermindert niet, en ook de draagkracht neemt niet af.

Uitvoerige technische toelichting over het blijvend oplossen van koudebruggen vindt u op de website van FOAMGLAS®.

 

Bestektekst maken? Probeer nu de vernieuwde FOAMGLAS® bestekgenerator!

 

 

FOAMGLAS® PERINSUL HL (High Load)
– Volumemassa (±15%) (EN 1602) :200 kg/m3
– Dikte (EN 823) ± 2 mm: 50, 60 en 100 mm
– Lengte (EN 822) ± 2 mm: 450 mm
– Breedte (EN 822) ± 2 mm: van 90 tot 365 mm
– Warmtegeleidingscoefficient (EN ISO 10456): λ ≤ 0,058 W/m⋅K)
– Druksterkte (EN 826-A): CS ≥ 2,75 MPa

Klik hier voor verwerkingsvoorschriften, bestekteksten en aanvullende specificaties.  

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 13f320e7b5ea Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Pittsburgh Corning Nederland B.V. / Foamglas

    Isoleren met aan voor de toekomstFOAMGLAS®-isolatie vervaardigd van cellulair glas – minuscule glascellen die gevuld zijn met een sterk isolerend inert gas – is een product van Pittsburgh Corning. Het...