, ,

FTT tuimeldakraam


Het superenergiebesparende FTT dakraam heeft een speciale, innovatieve constructie, die een hoge energiebesparing biedt en comfortabel in gebruik is.Hiermee is het dakraam geschikt voor passief bouw.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Video

Het nieuwe superenergiebesparende FTT dakraam heeft een speciale innovatieve constructie, die een hoge energiebesparing biedt en comfortabel in gebruik is. Het dakraam is ontworpen, met het oog op de strenge eisen van energie-efficiënt bouwen. De uitstekende eigenschappen van dit dakraam en de hoge winddichtheid maken het uiterst geschikt voor passiefbouw, maar ook in kamers met airconditioning en mechanische ventilatie. Het grote glasoppervlak van het dakraam voorziet de zolderruimte van natuurlijke lichtinval en de verhoogde tuimelas vergroot de doorloopruimte aanzienlijk.

De innovatieve FTT dakramen bieden een uitstekende warmtedoorgangcoëfficient voor het hele raam. Dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Dit type dakraam leent zich in een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de passiefhuisbouw. Hij is leverbaar in twee uitvoeringen:

 • FTT U8 Thermo, voorzien van een U8 driekamer beglazing, geleverd en gemonteerd met het EHV-AT Thermo gootstuk, realiseert de laagste  U-waarde op de markt van 0,58 W/m2K. Het is het meest energiezuinige dakraam op de markt.
 • FTT U6, voorzien van een U6 tweekamer beglazing, gemonteerd met een FAKRO gootstuk. Het dakraam heeft een U-waarde van 0,81 W/m2K.

Het innovatieve FTT Thermo dakraam is uitgerust met een speciaal voor de beglazing ontworpen raamvleugel. Het heeft een groter houten profiel in vergelijking tot een standaard dakraam. De constructie minimaliseert de kans op koudebruggen en zorgt voor een betere isolatie van het dakraam.

Het gebruik van grote superenergiebesparende Thermo dakramen heeft vele voordelen. Het grote glasoppervlak zorgtvoor een uitstekende natuurlijke lichtinval op de zolderruimte, de speciale constructie isoleert de warmte in de ruimte enveroorzaakt geen afkoeling van de binnenruimte. Dit bevestigt de uitstekende warmtedoorgangcoefficient (U-waarde).Grote glasoppervlakten nemen zonne-energie op. In de winter tijdens zonnige dagen, dringen zonnestralen doorde beglazing van het Thermo dakraam. Het wordt geabsorbeerd door de muren en objecten die zich in het interieurbevinden. Deze nemen de warmte op en stralen deze verder door in de binnenruimte. De lage emissie coating zorgtervoor dat de warmte in de kamer blijft en niet wordt doorgegeven naar buiten. Hierdoor worden zolderruimten deelsop een natuurlijke wijze verwarmd.

 

* Drievoudige beglazing (U6 met U-waarde 0,5W/m2k)
* Viervoudige beglazing (U8 met U-waarde 0,3W/m2k)
* Vacuüm geïmpregneerd hout
* Ecologisch verantwoorde dubbele acryllaklaag
* Geschikt voor dakhellingen van 15° tot 90°
* Te combineren met de jaloezie, plissé gordijn, buitenzonwering, elektrische rolluik en op aanvraag ook het rolgordijn

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: f0935e4cd592 Categorieën: , ,

  Persoonlijke gegevens


  PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


  Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

  FAKRO Nederland b.v.

  FAKRO Nederland BV is de officiële importeur en distributeur van FAKRO dakramen, zonweringen, zoldertrappen, zonnecollectoren en aanverwante producten. Bij nieuwbouw en renovatieprojecten verzorgen wij ook de plaatsing van onze dakramen...