, ,

HD32.3 Comfort meting PMV-PPD


Thermisch comfort meten in één oogopslag: met de HD32.3 heeft u de mogelijkheid om PMV en PPD direct af te lezen via het display.

Het ideale meetinstrument voor een snelle 'scan' als het gaat om klachten over werplek comfort. Geheel volgens de richtlijn voor het bepalen van thermisch comfort. In ISO7730 is gedefinieerd dat een aantal grootheden moet worden gemeten, waarbij rekening moet worden gehouden met: soort werkzaamheden, kleding en metabolisme. Via een bepaalde rekenformule worden dan hieruit de PMV (predicted mean vote) en de PPD (predicted percentage dissatisfied) berekend.Wanneer het uitvoeren van een compleet onderzoek voor een bedrijf een hoge drempel is (het is immers niet bekend of het terechte klachten betreft) is met de HD32.3 snel aan te tonen of nader onderzoek noodzakelijk is. Het is een volwaardige binnen-klimaatmeting waarbij direct de PMV en PPD kunnen worden afgelezen van het display. 

 

 

Analyse van de PMV index en de PPD index
Volgens de ISO standaards:
-ISO 7243: Hot environments. Estimation of the heat stress on working man, based on WBGT index (wet bulb globe Thermometer).
-ISO 8996: Ergonomics of the thermal environment. Determination of metabolic rate.
-ISO 7726: Ergonomics of the thermal environment – Instruments for measuring physical quantities.
-ISO 7730: Moderate thermal environments. Determination of PMV and PPD index and specification of the condition for thermal comfort.
Uitgevoerd met
• Logging: alle gegevens kunnen worden opgeslagen in het geheugen. Max. 64 logsessies.
• Starten en stoppen kan eventueel automatisch d.m.v. de auto-start functie.
• Maximum, minimum, statistische parameters.
• Communicatie via RS232 or USB.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 5e9f92a01c98 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Delta OHM Benelux BV

    Delta Ohm produceert en levert daarnaast een brede range professionele Meet- en Regel apparatuur. Zoals CO2 en RV regelingen die worden gekoppeld aan GBH installaties en drukmetingen. Maar ook Pyranometers...