,

IsoBouw W-STS


Meer montagegemak dankzij innovatieve aanpassingen In haar streven klantgerichte producten te leveren heeft IsoBouw Systems haar assortiment staalsandwich gevelpanelen uitgebreid.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

De aansluiting van de panelen met zogenaamde ‘blinde’ bevestiging is geoptimaliseerd, waardoor de montage ongekend eenvoudig wordt. Dit betekent niet alleen een snellere verwerking, maar ook een verbetering van de esthetische uitstraling, omdat vervormingen door de
nieuwe aansluitingstechniek vermeden worden. Door het inzetten van verbeterd, hoogwaardig EPS zijn de diktes van het gehele assortiment gereduceerd bij gelijkblijvend isolerend vermogen, hetgeen naast een verhoogd verwerkingsgemak een kostenbesparend effect heeft.

De voordelen op een rij:

 • Snelle bouwtijd onder optimale omstandigheden, passend in IFD-bouwen.
 • Systeem combineert thermische isolatie met buiten- en binnenafwerking.
 • Grote vrije overspanningen.
 • Uitgebreide keuze qua kleuren en systemen met zichtbare of blinde bevestiging.
 • Een ongekend snelle en eenvoudige montage dankzij uitgekiende aansluitingstechniek.
 • Door grote werkende breedte meer m2 per arbeidsgang.
 • Dunne elementen met bijbehorende besparing op kosten schroeven en zetwerk.
 • Gevelcombinaties standaarduitvoering/ brandwerende versie zijn mogelijk.
 • Lange levensduur en onderhoudsarm.
 • Afhankelijk van type horizontale, verticale en diagonale montage mogelijk.

Toepassingsgebied:
W-STS staalsandwich panelen zijn gevelvullende panelen welke geen onderdeel zijn van de hoofddraagconstructie, die bevestigd worden op achterconstructies van staal, gezette metaalprofielen of hout. Zij zijn toepasbaar in industriële complexen, kantoren, sporthallen of agrarische gebouwen t/m klimaatklasse 2.

W-STS panelen kunnen tevens toegepast worden als binnenwandconstructies. Voor andere toepassingen geeft IsoBouw projectgericht advies. IsoBouw biedt drie mogelijke systemen in de W-STS staalsandwich gevelpanelen, gebaseerd op de optische bevestigingsmethode:

 1. Zichtbare bevestiging: voor verticale en diagonale montage, in een standaard- en brandwerende uitvoering (type FR) met twee lichte profileringen (dimpels) en een onderlinge aansluiting die daaraan optisch gelijk is.
 2. Semi-blinde bevestiging: voor horizontale montage, waarbij de schroeven worden weggewerkt d.m.v. zetwerk, in een standaard- en brandwerende uitvoering (type FR). Beplating met twee lichte profileringen (dimpels) en een onderlinge aansluiting die daaraan optisch gelijk is of met micro-liniëring (type ML).
 3. Blinde bevestiging (type BL): voor verticale montage, in een standaardof brandwerende uitvoering (type FR), in alle gevallen uitgevoerd met microliniëring (type ML). Dit systeem voldoet aan de architectonische wens van niet zichtbare bevestigingsmiddelen aan de buitenzijde van het gebouw.

Productsamenstelling
Buitenbeplating

Staalplaat 0,63 mm dik, volbad verzinkt, volvlaks verlijmd aan de isolatiekern en voorzien van een coating met kleuren volgens de actuele kleurenkaart. Bij de panelen voorzien van dimpels is de buitenbeplating vlak met twee profileringen van ca. 4 mm diep, ca. 46 mm breed en met een h.o.h.-afstand van ca. 350 mm. De messing- en groefverbinding zorgt voor een naad die optisch gelijk is aan de profilering, zodat voor het oog één geheel ontstaat.
De ML-typen hebben in plaats van een profilering (dimpels) als hierboven aangegeven over de hele zichtzijde een micro-liniëring.
BL-typen hebben een innovatieve randafwerking, welke de bevestigingsmiddelen van het eerder gemonteerde paneel geheel verbergt en de panelen uitermate eenvoudig te monteren maakt. BL-typen zijn altijd voorzien van een micro-liniëring.
 

Isolatiemateriaal
Isolatiekern van (H)CKF-vrij EPS (geëxpandeerd polystyreen) volgens BRL 1306, in brandveilige SE-kwaliteit. Bij de brandwerende uitvoeringen (typen FR) bestaat de kern uit EPS met daartussen 40 mm perliet.

Binnenbeplating
Optisch geprofileerde, 0,5 mm dikke, volbad verzinkte staalplaat, volvlaks verlijmd aan de isolatiekern en voorzien van een interieurcoating in de kleur grijswit (RAL 9002), welke door de lichtreflecterende eigenschappen een extra energiebesparing oplevert.

Afwijkende specificatie
Afwijkende specificaties (bijvoorbeeld in lengte, isolatiewaarde of kleur) zijn op aanvraag en afhankelijk van projectgrootte leverbaar. W-STS is ook leverbaar als binnenwandconstructie. De panelen kunnen in dit geval aan beide zijden voorzien worden van de eerder beschreven binnenbeplating.

Overspanningen
De maximale overspanningen zijn afhankelijk van de belasting op de gevel. De tabellen geven een overzicht van de mogelijke één- of tweevelds-overspanning bij een bepaalde belasting. De belasting Pd dient te worden bepaald conform NEN 6702 waarbij Pd = Yf:q x Prep. Yf:q is de belastingfactor voor de veranderlijke belasting (wind), bepaald overeenkomstig art. 5.2 rekening houdend met art. 5.1.2, 5.1.3 (veiligheidsklasse) en 5.5.2 (reductiefactor). Prep is de windbelasting, bepaald overeenkomstig art. 8.6 met name rekening houdend met art. 8.6.4.3 (lokale windvormfactoren voor rand- en middengebied). De aangegeven overspanningen in de tabellen zijn gebaseerd op:

 • Een doorbuiging van maximaal 1/200 overspanning.
 • Berekening sandwichpaneel conform RS 1990.
 • Belasting (Pd) als aangegeven in de tabellen.

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
Artikelnummer: 310dcbbf4cce Categorieën: ,

Persoonlijke gegevens


PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

IsoBouw Systems bv

IsoBouw staat voor innovatie in isolatie. Als producent van isolerende bouwproducten zetten we al jaren de trend in efficiënt en duurzaam bouwen. Met name het gebruiksgemak en de eenvoudige toepassing...