,

SlimFix® Deco


Met SlimFix® Deco maakt u in een handomdraai van iedere zolder een mooie leefruimte. Op het moment dat men bij traditionele systemen pas bezig is met het regelwerk zijn de zolders met SlimFix® Deco al volledig afgewerkt. De ruimte is een fractie van de tijd klaar voor gebruik. En het enige gereedschap dat een verwerker hiervoor nodig heeft, is een schroevendraaier en een zaag.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Ten opzichte van alle alternatieven is SlimFix® Deco het snelst verwerkbare systeem voor het isoleren van hellende daken tussen de gordingen. Dankzij de decoratieve SlimFix® Deco isolatieplaten en de gepatenteerde Deco Klik- en Naadprofielen wordt een zolder in slechts 3 handelingen voorzien van een isolerend en esthetisch afgewerkt plafond. De profielen zorgen tegelijkertijd dat de constructie luchtdicht wordt afgesloten. Dit laatste is belangrijk omdat luchtkieren tot warmteverlies kan leiden. Het realiseren van een luchtdichte aansluiting is normaliter een zeer lastige opgave. SlimFix® Deco in combinatie met het Deco-profielsysteem lost dit probleem moeiteloos voor u op zonder extra handelingen.

De voordelen op een rij:

 • Hoge isolatiewaarden = meer wooncomfort en besparing van energiekosten.
 • Minder materialen, kortere verwerkingstijd (geen regelwerk, dampremmer, gipsplaten en stucwerk).
 • Een mooi afgewerkte zolderruimte tegen lage kosten.
 • Speciaal Deco-profielsysteem voor een decoratieve en luchtdichte aansluiting (zie ‘hulpmaterialen’).
 • Standaard leverbaar in Rc 2.5 en 3.0.
 • In diverse standaardafmetingen verkrijgbaar = meer keuzevrijheid.
 • Leverbaar op lengtespecificatie = snelle plaatsing zonder zagen en afval.
 • Een stootvaste zichtzijde.
 • Uitstekend isolerende dunne platen = ruimtebesparend.

Productinformatie
Toepassingsgebied: SlimFix® Deco is een decoratieve binnenisolatie voor het renoveren of na-isoleren van hellende daken. SlimFix® Deco kan worden geplaatst tussen gordingen met een minimale hoogte van 90 mm tot een maximale gordingafstand van 1,6 meter. SlimFix® Deco is toepasbaar bij ongeïsoleerde, waterdichte hellende daken die niet voorzien zijn van een dampremmende laag en bedekt zijn met pannen.

Productsamenstelling

 • Bovenplaat: Vochtbestendige houtspaanplaat KOMO-gecertificeerd, klasse V-E1, 3 mm dik.
 • Isolatiemateriaal: Isolatiekern EPSHR-SE volgens BRL 1306, met een verhoogd isolerend vermogen.
 • Onderplaat: Een stootvaste houtspaanplaat, gelijk aan de bovenplaat, echter voorzien van een esthetisch afgewerkte witte zichtzijde.

Hulpmaterialen
SlimFix® Deco binnenisolatie kan worden bevestigd met de door IsoBouw ontwikkelde Deco Klik- en Naadprofielen. Met slechts enkele handelingen bent u verzekerd van een degelijke bevestiging van de SlimFix® Deco platen, creëert u een luchtdichte constructie en een esthetisch afgewerkte binnenzijde. En dat alles in een fractie van tijd in vergelijking tot andere systemen.

Afdekprofiel

 1. eenvoudige plaatsing van het afdekprofiel dankzij kliksysteem.
 2. flexibele strips voor een luchtdichte aansluiting tussen profiel en muur/gording zonder te kitten.
 3. flexibele strips voor een luchtdichte aansluiting tussen profiel en isolatieplaat.
 4. weerhaakje waardoor platen gefixeerd worden > beide handen vrij voor volgende handeling.
 5. strips voor het opvangen van plaat-onnauwkeurigheden.
 6. voorzien van boorgaten voor een snelle bevestiging met schroeven.

Naadprofiel

 1. flexibele strips voor een luchtdichte aansluiting van de elementnaden.

Bouwfysische zekerheid
Dankzij de gepatenteerde Deco Klik- en Naadprofielen worden de platen altijd luchtdicht afgesloten zonder dat u daarvoor een extra handeling verricht. Zelfs als de platen niet helemaal aansluiten aan de gording of muur, dan nog zorgen de flexibele afdichtingstrips ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Zelfs bij maat-onnauwkeurigheden van de isolatieplaten realiseert u met de Deco Klik- en Naadprofielen op eenvoudige wijze een perfecte afdichting aan de zichtzijde, de zijkanten en de achterzijde van de plaat. Zo bent u altijd verzekerd van een 100% luchtdichte dakconstructie.

Brandveiligheid
Dakconstructies met SlimFix® Deco hebben een weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag van meer dan zestig minuten. SlimFix® Deco voldoet daarmee zelfs ruimschoots aan de eis die er vanuit het Bouwbesluit geldt bij nieuwbouwwoningen.

Milieu
EPS is een van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen. De energiebehoefte bij de productie van EPS is laag en het kan meerdere malen worden gerecycled. Ook SlimFix® Deco is 100% recyclebaar. Door SlimFix® Deco toe te passen verlaagt u bovendien de energiekosten voor de bewoners en levert u een positieve bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

 

 

Artikelnummer: b83aac23b952 Categorieën: ,

Persoonlijke gegevens


PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

IsoBouw Systems bv

IsoBouw staat voor innovatie in isolatie. Als producent van isolerende bouwproducten zetten we al jaren de trend in efficiënt en duurzaam bouwen. Met name het gebruiksgemak en de eenvoudige toepassing...