,

JUNG KNX Gebouwbeheersysteem


De eisen aan de installaties in een gebouw, of het nu om een luxe woning gaat, een kantoor of een zorgcomplex, zijn hoger geworden -met conventionele installatietechniek zijn deze niet te realiseren-, men wil de verschillende disciplines met één systeem kunnen beheren en bedienen. Dat systeem is er nu, KNX, een compleet en volwassen systeem dat het management van verlichting, verwarming, jaloezieën regelt, aan energiemanagement en beveiliging doet en dat toekomstgericht is.

Inbraak-, brand- en andere alarmeringen en signaleringen kunnen gekoppeld worden. Toekomstige wijzigingen en aanvullingen kunnen veelal softwarematig worden gerealiseerd zonder dat er installatietechnisch veranderingen moeten worden aangebracht.

Een bussysteem is een netwerk dat naast en voor een deel in plaats van het lichtnet wordt aangelegd. De daarbij behorende componenten bestaan uit sensoren en actoren die allen aan de bus aangesloten worden. Door de intelligentie die in de componenten is ingebouwd en softwarematig wordt aangestuurd kunnen complexe schakelingen worden uitgevoerd.

Het systeem werkt decentraal, maar er kan ook gekozen worden voor een centrale functie dat van het hele systeem alle schakelingen controleert en zo nodig waarschuwingssignalen genereert. Vanwaar uit ook alles bediend en/of uitgelezen kan worden. Voor deze visualisering staan verschillende opties open, van ruimtecontrollers voor gelimiteerde functies tot color-touchscreens en touch-pcs voor complexe en complete installaties. Ook audio multirooming behoort tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan er door een combinatie te maken met het Funkmanagementsysteem ook gewerkt worden met afstandbedieningen.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 158f3069a435 Categorieën: ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    HATEHA elektr. handelsonderneming

    Hateha is als agent-importeur exclusief vertegenwoordiger voor Nederland van enkele gerenommeerde buitenlandse fabrieken van elektrotechnische materialen. De specialistische kennis van de producten en systemen van deze fabrieken is, in de...