, ,

Klimaatvloer


Comfortabel en energiezuinig. Klimaatvloeren zijn gebaseerd op eeuwenoude thermische eigenschappen die we vandaag nog steeds in kerken en kathedralen aantreffen. Deze monumenten zijn aangenaam koel in de zomer en in de winter niet écht koud.

De enorme massa waaruit dergelijke gebouwen zijn opgetrokken heeft een dempende werking op de gevoelstemperatuur. Betonkernactivering gaat uit van datzelfde principe. In vloeren en plafonds lopen leidingen waarin water met een temperatuur van rond de 20 graden circuleert.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Ruim 50% lager energieverbruik
Een betonkern geactiveerd gebouw kan met minder extern toegevoegde warmte toe. Door de buffereigenschappen van beton kan de nachtelijke luchttemperatuur via een warmtewisselaar overdag ingezet worden om de betonconstructie te koelen. Gebouwen met klimaatvloeren verbruiken ruim 50% minder energie dan traditonele gebouwen.

WelWonen: Klimaatvloeren gekoppeld aan energiepalen
Met een combinatie van energiepalen, klimaatvloeren en een warmtepomp wordt een privé-energieproductie gerealiseerd. Met dit systeem zijn HR-ketels en radiatoren overbodig, wat de indeelbaarheid van het gebouw flexibel maakt. Driekwart van de gebruikte energie komt uit eigen bodem via heipalen met ingestorte lamellen.

Weldadig en gebruiksvriendelijk
In een woning met energiepalen en klimaatvloeren is er geen verschil in temperatuur tussen de verschillende ruimten. Minder luchtstroming en stofwenteling maken de woning bovendien hypoallergeen. Dit systeem werkt continu; 24 uur per dag, is zelfregulerend en daarmee gebruiksvriendelijk. Bij thuiskomst in de winter is de woning standaard over alle vertrekken warm. In de zomer ligt de binnentemperatuur standaard tussen 21 en 23 graden, met een piekje naar 25º als het buiten erg warm (35º) is.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: a0a080f42e6f Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Beton Son B.V.

    Bouwen met oog voor het milieu én de eindigheid van natuurlijke grondstoffen. Ons productaanbod wordt steeds verder aangevuld met concepten die duurzame energie opleveren en de CO2 uitstoot helpen terugdringen....