, ,

NIBE VPA


Inhoud 205, 300 of 450 liter Extra grote primaire buffer Enkele scheiding Opwarmvermogen 8,5 tot 34 kW Mogelijkheid tot electrisch element(en) bijplaatsing Montage staand

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

De dubbelwandige VPA boilers zijn speciaal ontworpen om een comfortabele warmwater installatie te kunnen vormen met een warmtepomp. VPA boilers zijn ook uitstekend met andere duurzame energiebronnen te combineren.

De VPA boilers zijn warmwaterboilers welke aan de tapwater zijde geheel van roodkoper vervaardigd zijn. Hierdoor worden de boilers tegen corrosie beschermd zonder dat magnesium anodes nodig zijn en zijn dus onderhoudsvrij. De boilers zijn leverbaar met een netto inhoud van 205, 285 en 435 liter.

Doordat er om deze boiler een iets groter stalen vat gemaakt is, ontstaat er een tussenliggende ruimte. Het warme CV water stroomt door deze tussenliggende ruimte, waardoor het tapwater indirect wordt verwarmd. Dit principe heeft als voordeel, dat er nog steeds warmte overgedragen wordt, ook al is de primaire warmtebron gestopt. Hierdoor wordt de nuttige warmte inhoud van de boiler groter en wordt het aantal starts en stops van de primaire warmtebron verminderd. Door toepassing van een effectieve polyurethaan schuim isolatie zijn de warmteverliezen zeer gering. Van de VPA 300 en 450 zijn de isolatiemantels te demonteren en later weer te monteren, dit kan bij transport en montage een belangrijk voordeel zijn. De rechthoekige stalen boilermantel van de VPA 200/70 is uitwendig wit gepoedercoat, terwijl de grotere modellen een geplastificeerde ronde mantel hebben.

De VPA boilers kunnen tevens van een elektrisch verwarmingselement voorzien worden, type IU. Hierdoor kan bij een afgeschakelde primaire warmtebron, er toch warm tapwater geleverd worden. Op plaatsen waar de waterkwaliteit een probleem is voor de levenduur van elektrische elementen kan de VPA boiler, met een eigen waterbuffer waarin de elektrische elementen zijn geplaatst en de boiler wordt opgewarmd, goed ingezet worden als elektrische boiler.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: c74d97b01eae Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    NIBE Energietechniek B.V.

    NIBE Energietechniek richt zich als dynamische, sterk groeiende organisatie op de levering van energiezuinig comfort in warmtapwater, verwarming en (passieve) koeling aan de Nederlandse en Belgische markt. Click to rate...