, ,

Optima

De leverancier van dit product is lid van Stichting PassiefBouwen.

Voor meer informatie, zie: Passiefbouwen.nl

De Optima warmtepompboilers produceren energiezuinig en efficiënt warm water. Daarnaast functioneert de Optima als mechanische ventiltatiebox en wint de warme ventilatielucht terug door middel van warmtepomptechnologie. Dit kan als zelfstandige leverancier of als voorverwarmer naast een cv-combiketel. 

De Optima is toe te passen in veel appartementen en woningen met ventilatietype C en is vooral geschikt als er geen gastoevoer aanwezig is. De Optima produceert tijdens het nachttarief energiezuinig warm water tot 62 °C. Indien gewenst zorgt een eletrisch element voor opwaardering naar maximaal 85 °C. De Optima is 230% tot 280% zuiniger dan een normale elektrische boiler.

Veel woningen en appartementen zijn in Nederland uitgevoerd met natuurlijke luchttoevoer via roosters in ramen of gevels. Via ronde afzuigventielen in keuken, toilet en badkamer, wordt vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox. Deze MV-box voert vervuilde, maar ook tevens warme lucht de woning uit. De Optima wint deze warmte terug d.m.v. de warmtepompfunctie en waardeert deze op tot maximaal 62 °C , om vervolgens weer af te staan aan het tapwater. Bovendien draagt juist ventileren ook bij aan een gezond binnenmilieu.  

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 8e296a067a37 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Inventum B.V.

    Energy Innovation First Veilig en vertrouwd. Het is een belofte die wij al meer dan 100 jaar waarmaken. Een belofte die echter begint bij vernieuwing en de bevlogenheid van onze...