,

Passaat


Onze productrange bestaat uit drie turbinetypen van 1,4 – 10 kW, die zich in de praktijk overal in de wereld bewezen hebben.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

De toegepaste techniek in de huidige modellen is gebaseerd op dezelfde beproefde ontwerpprincipes toegepast in alle voorgaande Fortis modelversies. Verder voeren wij continue productverbeteringen door om onze klanten steeds optimaal van dienst te kunnen zijn. Dit gebeurt zowel op basis van eigen ervaringen als door terugkoppeling via onze dealers en klanten.
Voor elke windturbine geldt verder dat afremming van stromende lucht (wind) en turbulentie twee bepalende factoren zijn, die de energieopbrengst en installatielevensduur positief of negatief kunnen beïnvloeden. Afremming van stromende lucht via wrijving met het aardoppervlak betekent stromingverlies, waardoor minder beschikbare energie voor stroomopwekking overblijft. Met toenemende hoogte nemen deze wrijvingsverliezen af en is de bruikbare windsnelheid dus hoger.
Turbulentie, veroorzaakt door omgevingsobstakels als heuvels, bomen, struiken en bebouwing, betekent in feite kwaliteitsverlies van het windaanbod. Een hoge turbulentiegraad heeft ook sterk negatieve invloed op de turbinelevensduur. Door voldoende afstand tussen obstakels en de windturbinerotor kunnen deze negatieve effecten worden beperkt.
Als vuistregel geldt verder dat de onderzijde van de rotor minimaal 10m boven het hoogste obstakel – gelegen binnen een 150m grote radius rond de turbinemast – moet uitsteken. Een andere vuistregel is dat aan de kust vaak met een lagere mast kan worden volstaan, terwijl turbines op een binnenlandlocatie met verhoudingsgewijs meer omgevingsobstakels meestal het beste presteren op een hoge mast.

 

 

Max power                 kW    1.4
Power @ 11 m/ s     kW    0.9
Radius                       m      3.12
Sur face                     m2    7.65
Cut in wind                m/ s  3
Max power wind       m/ s  16
Cut out wind             m/ s   n/a
Survival wind            m/ s   55
Weight                       kg      75
Frequency                 rpm   180 – 775
Battery charging      V        12, 24, 48
Grid connect ion      V        230

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Artikelnummer: 45fbc6d3e05e Categorieën: ,

Persoonlijke gegevens


PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

Fortis Wind Energy

Fortis Wind Power is een Nederlandse onderneming en één van 's werelds oudste en meest ervaren kleine windturbine leveranciers. Fortis feiten–    30 jaar bedrijfservaring;–    Onderhoudsarme windturbines; –    Stilste kleine windturbines;–   ...