, ,

Pluspaal


De Pluspaal is een voorgespannen prefab heipaal met een gewichtbesparend element van gerecycled EPS. De Pluspaal is net zo stevig en bruikbaar als de massieve betonnen heipaal, alleen is deze tot 35% lichter. Hierdoor kunnen er meer heipalen tegelijkertijd getransporteerd worden en is de verwerkbaarheid op de bouwplaats verbeterd ten opzichte van traditionele betonnen heipalen.

 

Bovendien scoort op milieugebied de Pluspaal ook beter dan de houten paal met traditionele betonopzetter uit standaard beheerde bossen.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Voor het toetsen van het milieu effect heeft onderzoeksinstituut NIBE de Pluspaal onderzocht en gecertificeerd met het Dubokeur. Toepassing op grote schaal in plaats van de gebruikelijke massieve heipaal, levert grote milieu effecten op. Het NIBE heeft berekend dat wanneer de Nederlandse bouw over gaat tot vervanging van de traditionele prefab heipaal door de Pluspaal, de CO2 besparing vergelijkbaar is met jaarlijks 28.500 minder Volkwagens Golf Diesel op de weg.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: c8ffe9a587b1 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Beton Son B.V.

    Bouwen met oog voor het milieu én de eindigheid van natuurlijke grondstoffen. Ons productaanbod wordt steeds verder aangevuld met concepten die duurzame energie opleveren en de CO2 uitstoot helpen terugdringen....