, ,

Schüco Passiefhuis gevel FW 50+.SI


Schüco heeft het PHI-certificaat gekregen voor de sinds mei 2009 beschikbare systemen FW 50+.SI en FW 60+.SI, beide beschikbaar in varianten met aluminium- en GFK-aandrukprofiel. Daarmee is Schüco als enige aanbieder in staat een door het Passivhaus Institut (PHI) Darmstadt gecertificeerde gevelconstructie van aluminium aan te bieden.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

De nieuw ontwikkelde .SI-varianten (Super Insulation) van de aluminium vliesgevelconstructies FW 50+ en FW 60+ onderscheiden zich door de toekomstgerichte systeemdetails. Het nieuwe isolatieconcept beperkt energieverliezen tot een minimum door het gebruik van innovatieve materialen. Naar binnen gerichte reflectievlakken op de aandrukprofielen zijn andere verantwoordelijke componenten voor de uitstekende Uf-waarde van maximaal 0,78 W/(m²K), inclusief het effect van schroeven. Deze waarde bereikt het systeem in de PHI-gecertificeerde variant met een glasdikte van 48 mm.

In het kader van de certificering door het PHI is vastgelegd dat het systeem voldoet aan het voor een passiefhuis toepasselijke behaaglijkheidscriterium van Ucw ≤ 0,80 W/(m²K) en een uitstekende warmte-isolatie  heeft. Deze waarde is door het PHI vastgesteld volgens de nieuwste criteria voor de certificering van gevelsystemen, met toepassing van een drievoudige isolerende beglazing (Ug = 0,70 W/(m²K)) bij een gevelraster van 1,20 m x 2,50 m. Daarbij is voor het eerst niet alleen gekeken naar de effecten van de schroefverbinding van de aandrukprofielen, maar ook naar de effecten van de glasdragers. 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 14bfa6bb1487 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Schüco Nederland BV

    Met de producten van Schüco energie besparen of zelf energie winnen, dat loont. Vooral op het gebied van energiebesparing biedt Schüco oplossingen, die direct financiële voordelen met zich mee brengen,...