, ,

TEK Bouwsysteem


Wie een huis bouwt of laat bouwen, neemt een beslissing voor het leven. Er worden catalogi bestudeerd en aanbiedingen vergeleken. Alles wordt gepland en berekend. Met het grote, gevarieerde aanbod in bouwmaterialen tegenwoordig worden toch vaak oude gewoonten en achterhaalde bouwtradities gevolgd. Hierdoor worden jammer genoeg technisch betere oplossingen genegeerd.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Video

Het innovatieve Kingspan TEK® Bouwsysteem is een hoogisolerend bouwsysteem dat reeds vandaag de dag het bouwen van de toekomst mogelijk maakt. Het combineert de voordelen van een modern bouwsysteem met optimale isolatiewaarden en dus hoge energie-efficiëntie en is een eenvoudige, maar revolutionaire manier om snel en duurzaam te bouwen. Het bouwsysteem kan eenvoudig worden toegepast in een nieuwbouw (bijv. passief huizen), renovatie of aanbouw.

Het Kingspan TEK® Bouwsysteem bestaat uit SIPS (Structural Insulated Panel), isolerende sandwichpanelen met constructieve eigenschappen voor dak- en wandtoepassing met een speciaal, voor het systeem ontworpen aansluiting. Een sandwichpaneel bestaat uit twee lagen, elk een vlakke OSB-plaat met een isolerende schuimkern. Deze isolerende kern is al tijdens het productieproces tussen de lagen geproduceerd, het systeem werd dus niet achteraf verlijmd. Dit is waarom het Kingspan TEK® Bouwsysteem uitstekende statische eigenschappen en een lange levensduur kan garanderen.

In Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittanië en Ierland werden al meer dan 800 projecten voltooid; enkele opnamen hiervan zijn te vinden onder Product fotoalbum. In Nederland wordt op dit moment het eerste project afgerond in het Homeruskwartier in Almere-Hout. Dit project betreft een vrijstaand woonhuis dat volgens de passiefstandaard wordt gebouwt.
Ten behoeve van het bouwsysteem wordt gebruik gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout.

Overigens heeft het Duitse Passivhaus Institut uit Damstadt het Kingspan TEK® Bouwsysteem een certificaat toegekend waaruit blijkt dat het bouwsysteem een uitstekend component van een te bouwen passief huis is.

Meer informatie over het Kingspan TEK bouwsysteem vind u op www.kingspantek.nl.

 

Kenmerken

 • Uitstekende thermische isolerende kwaliteiten gedurende de gehele levensduur van het gebouw.
 • Lage verwarmingskosten en lage onderhoudskosten.
 • Milieuvriendelijk sandwichpaneel, biedt het hele jaar door een aangename binnentemperatuur.
 • Geschikt voor de bouw van passief huizen.
 • Geen koudebruggen (zie ook de infrarood-foto in het Product fotoalbum).
 • Door samengestelde isolatie verminderd risico op bouwfouten en faalkosten.
 • Door het behalen van hoge isolatiewaardes is een minder dikke muur nodig in vergelijking met traditionele bouwmethodes, wat tot een ruimtebesparing van 10-15% kan leiden.
 • Voorzien van een BREEAM A+ rating
Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 4.7]
Artikelnummer: da4fb5c6e93e Categorieën: , ,

  Persoonlijke gegevens


  PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


  Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

  Kingspan Geïsoleerde Panelen

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk begrip voor Kingspan. Binnen dit begrip vallen de termen: People, Planet en Profit. Naast het streven naar winst (profit) probeert Kingspan ook rekening te...