, ,

TopStream


De TopStream is een rooster dat ontworpen is voor onzichtbare plaatsing op een (houten) kozijn achter het buitenspouwblad.

Het TopStream-rooster wordt geheel van binnenuit in de woning aangebracht. Het rooster is hiermee in de laatste fase van de bouw te monteren. De TopStream heeft een geïntegreerde kierdichting en is hierdoor eenvoudig te verwerken.

Plaatsing is geschikt in standaard KVT detailleringen en in alle Nederlandse bouwsystemen toe te passen. Op het rooster en de plaatsingsdetails is een KOMO attest afgegeven, waardoor de TopStream met behoud van SGT-garantie te plaatsen is.

De geïntegreerde rubberen kaderafdichting zorgt voor een permanent goede aansluiting en afdichting van de TopStream in de kozijnsparing. De TopStream is getest op wind- en waterdichtheid en voldoet tot 650 Pa. Hiermee is deze toepasbaar tot 150 meter gebouwhoogte in alle windgebieden. Door de unieke plaatsing achter het buitenspouwblad is het rooster zelfs in geopende stand tot 250 Pa waterdicht.

TopStream roosters hebben een hoge geluidsisolatiewaarde(RqA). De RqA waarde van de TopStream 14 bedraagt –1,8; en van de TopStream 21 –0,7. Deze goede prestaties zijn gerealiseerd zonder toepassing van isolatiemateriaal in de TopStream.

De TopStream is voorzien van een optimale zelfregelende klep. Deze verkleint de doorlaat bij een toenemende winddruk op de gevel. Dit geeft een reductie op de Energie Prestatie Coëfi ciënt (EPC). De TopStream is binnen een project met andere roosters uit de Stream serie te combineren en levert in combinatie met het BUVA Vital Air System een EPC-reductie tot 0,17 op.

Verder heeft de zelfregelende klep tot gevolg dat tocht in de woning tot een minimum beperkt wordt. Aanvullend is de ventilatieklep aan de binnenzijde zodanig geconstrueerd dat de luchtstroom langs het plafond wordt geleid (het Coanda effect). In de winter wordt zo de ventilatielucht van buiten eerst opgewarmd met de binnenlucht. Dit voorkomt een koudeval en zorgt voor een comfortabel binnenmilieu.

Het (onzichtbare) binnendeel is uitgevoerd in zwart kunststof. De aluminium afdekklep is standaard in de kleuren RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9006 (= kleur als F1 geanodiseerd) verkrijgbaar. Alle andere RALkleuren zijn op aanvraag verkrijgbaar. De kopschotten van het aluminium binnendeel zijn in wit en zwart leverbaar.

De TopStream is standaard handbediend. Verder is er de keuze uit een koord- of stangbediening (zie ook pagina 16). Bij koordbediening dient de plaatsing (links of rechts) te worden opgegeven.

Stangbediening kan tijdens montage in het werk zowel links als rechts worden aangebracht. Door middel van een hoekoverbrenging wordt de bedieningsstang voor de kozijnstijl gebracht. De stang hangt dus niet hinderlijk voor het raam. De stanglengte is minimaal 1 meter.

De BUVA TopStream ventilatieroosters bestaan uit een zwart kunststof binnendeel met zelfregelende klep en een aluminium afdekkap met bedieningsklep. Het kunststof gedeelte bestaat uit een coëxtrusie van hard en zacht PVC. De aluminium afdekkap bestaat uit een extrusie van een aluminium legering.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: ffd52f3c7e12 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    BUVA rationele bouwprodukten B.V.

    BUVA rationele bouwprodukten is dé producent en leverancier op het gebied van hang-en sluitwerk, ventilatie, hardglas ramen, aluminium profielen en raam- en deurdorpels voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Daarnaast...