Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Unidek Aero Passief is het beste constructieve passieve dakelement voor energieneutrale vrijstaande en geschakelde nieuwbouw woningen; volledig bouwbesluitproof op alle vlakken. Het wordt eenvoudiger om te voldoen aan de hogere eisen van passief bouwen met Unidek Aero Passief. De unieke opbouw van Unidek Aero Passief zorgt voor de volgende voordelen ten opzichte van andere dakelementen:
– dunste en eerste passieve dakelement met DUBOkeur®;
– minder koudebruggen en uitstekende luchtdichtheid op passiefhuis-niveau;  
– uitermate geschikt voor montage van zonnecollectoren; – grotere overspanningen zónder tussengording(en) mogelijk.    

Bij toepassing van Unidek Aero Passief hoeft de ontwerper minder maatregelen te nemen ter verlaging van de EPC. Unidek Aero Passief en haar toebehoren bieden namelijk standaard een uitstekende luchtdichtheid, minder koudebruggen en zijn een duurzame keuze (DUBOkeur®). De dakelementen lenen zich uitstekend voor montage van zonnecollectoren en andere installaties. Een Rc-waarde van 9.0 brengt zelf ook voordelen met zich mee voor een uitstekende energieprestatie van een woning. Echter, wanneer de EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van een woning wordt berekend, wordt in de EPC-berekening standaard door middel van forfaitaire ψ-waarden aangegeven hoe groot de warmteverliezen van de woning zijn. Het programma rekent met een toeslag op de warmteweerstand (U-waarde) van een constructiedeel. Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de Rc-waarde. Deze standaard methode zorgt er dus voor dat de werkelijk toegepaste Rc-waarde door het programma veel lager wordt 'ingeschaald'. Bij een Rc van 10.0 ziet de EPC-software het constructiedeel dan nog maar als een Rc van 5.0. Het mooie principe van hoge Rc-waarden in de gebouwschil komt dan helemaal niet tot uiting in 'beloning' van een lagere EPC. Daarom heeft Kingspan Unidek volledig doorberekende details voor Unidek Aero Passief die in de software kunnen worden ingevoerd. Hierdoor hoeft geen gebruik gemaakt te worden van standaard forfaitaire waarden en kan eenvoudig een betere EPC prestatie behaald worden.

Unidek Aero Passief is toepasbaar voor vrijstaande én geschakelde woningbouw met verschillende soorten dakbedekking waaronder betonnen pannen, keramische pannen, leien etc. Ten behoeve van natuur- en kunstriet is Unidek Aero Riet ontwikkeld.

 

 

Unidek Aero Passief is een isolerend alles-in-1 dakelement met een kern van EPS Platinum, PIR en EPS Platinum, brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065/6066, voorzien van 4 geïntegreerde verstijvers van 19 mm hoog en 45 mm breed. De buitenzijde is voorzien van een 3 mm spaanplaat met groene folie en ruitmotief en drie tengels van 20 mm hoog en 30 mm breed. De binnenzijde is voorzien van een 12 mm gipskartonplaat, die tussen twee verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een 3 mm spaanplaat voorzien van een witte zichtzijde.

Artikelnummer: 65658fde58ab Categorieën: ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Kingspan Unidek B.V.

    Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende...