Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Prefab PV-dakoplossing

Unidek SolarPower is een prefab dakelement. Dit betekent dat de onderdelen vooraf in de fabriek onder optimale omstandigheden tot één product worden gemaakt waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd. Transport gaat op de reguliere manier door de dakelementen voorzichtig op de vrachtwagen te stapelen. Voor het hijsen wordt gebruik gemaakt van een speciale hijsvoorziening. De prefab dakelementen worden op de onderconstructie en onderling luchtdicht aaneengesloten met toebehoren van Kingspan Unidek. Montage gaat snel en eenvoudig met de speciale zelfborende schroeven. Het prefab karakter van Unidek SolarPower resulteert in een aanzienlijke vermindering van het aantal arbeidsgangen op de bouwplaats.

Waterdichtheid en luchtdichtheid zijn primaire aspecten van het hellende dak. Met Unidek SolarPower is een waterkerende laag zoals pannen of folies onder de PV-panelen niet nodig. Dit komt doordat Unidek SolarPower zelf waterdicht is dankzij een uitstekende waterkering door:
• horizontale en verticale afdekprofielen met EPDM;
• het gepatenteerde gootsysteem onder de PV-panelen;
• water- en luchtdichte aansluiting van de dakelementen.
  
Driedubbele waterkering
De horizontale en verticale afdekprofielen in de kleur van de PV-panelen zorgen niet alleen voor een fraai uiterlijk, maar hebben ook een belangrijke waterkerende functie. Ze bevatten namelijk EPDM-rubber dat ervoor zorgt dat 99% van het regenwater direct over het glazen oppervlak van de PV-panelen naar de goot wordt afgevoerd. Dit is de eerste waterkerende laag.

De PV-panelen zijn geplaatst in een PV-bevestigingssysteem. Dit bevestigingssysteem bestaat uit horizontale en verticale hoofdprofielen die prefab in de geïntegreerde verstijvers van de dakelementen zijn vastgeschroefd. De hoofdprofielen hebben naast deze bevestigingsfunctie ook een waterkerende functie als gootsysteem. Hiermee vormen ze de tweede waterkerende laag van Unidek SolarPower.

Daarnaast worden de dakelementen onderling water- en luchtdicht aaneengesloten. Tussen de dakelementen worden een LD-afdekprofiel en zelfklevende luchtdichte afdichtingsband geplaatst: de derde waterkering. Testen van BDA Dak- en Geveladvies hebben uitgewezen dat de waterdichtheid van Unidek SolarPower gegarandeerd is.

Merkonafhankelijk
PV-panelen zijn voortdurend in ontwikkeling en doorlopend verschijnen nieuwe merken op de Europese markt. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van Unidek SolarPower was daarom ook de merkonafhankelijkheid in soorten en merken PV-panelen. Klanten kunnen via partner SCX Solar of via hun eigen PV-leverancier de PV-panelen kiezen die zij willen toepassen voor Unidek SolarPower.

75% van alle PV-merken geschikt
Bepalend hierbij is de breedtemaat van de PV-panelen in verband met het PV-bevestigingssysteem van Unidek SolarPower. Met 6 cellen naast elkaar en een tussenruimte tussen de cellen heeft 75% van alle PV-panelen in de praktijk een breedte die goed past op de dakelementen van 1020 mm breed. In de lengte van de PV-panelen is volledige vrijheid mogelijk.

Unidek SolarPower kan op een hellend dak van een woning worden toegepast. Het eenvoudigst is wanneer het PV-panelen oppervlak een rechthoek vormt. Belangrijk hierbij is dat de PV-panelen zoveel mogelijk het gehele dakvlak bedekken. Rondom kan gekozen worden voor randafwerking waarbij een vrije keuze is in zetwerk, dakpannen of glas. Zetwerk kan in willekeurige kleuren worden gespoten.

De combinatie van fraaie afdekprofielen in de kleur van de PV-panelen, een mooie randafwerking rondom en PV-panelen die het gehele dakvlak bedekken, maken Unidek SolarPower esthetisch en kwalitatief hoogwaardig.

 

Unidek SolarPower heeft als basis de constructief isolerende alles-in-1 dakelementen Unidek Aero of Unidek RenoAero. Unidek Aero is geschikt voor vrijstaande of geschakelde
nieuwbouw woningen. Unidek RenoAero is geschikt voor woningen die worden nageïsoleerd (gerenoveerd) op bestaand dakbeschot of op bestaande gordingen.

Artikelnummer: 67e103b0761e Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Kingspan Unidek B.V.

    Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende...