, ,

Vitosol 300-T


De krachtige vacuüm-buiscollector Vitosol 300 werkt volgens het beproefde heatpipe-principe en biedt hierdoor een bijzonder grote bedrijfszekerheid. Het toepassingsgebied van de Vitosol 300 omvat onder meer installaties die worden blootgesteld aan lange perioden van veel zonnestraling zonder warmteverbruik, waarbij zogenaamde stagnatiefases optreden. De droge aankoppeling van de heatpipe-buizen in de verzamelaar en de geïntegreerde temperatuurbegrenzing zorgen voor een bijzonder grote bedrijfszekerheid.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Heatpipe-principe voor een grote bedrijfszekerheid

Bij het heatpipe-principe stroomt het medium niet rechtstreeks door de buizen. In plaats daarvan circuleert een warmtedragend medium in een speciale absorber. Dat medium verdampt onder invloed van zonnestraling en geeft zijn warmte via een warmtewisselaar af aan het solaire medium.

Duotec: dubbel werkt beter

De condensoren worden volledig omsloten door de gepatenteerde Duotec-warmtewisselaar met dubbele buis. Deze neemt de warmte bijzonder goed op en geeft ze af aan het voorbijstromende medium.

Eenvoudige montage en onderhoud

Bij de montage kunnen de collectoren snel met mekaar worden verbonden door middel van de beproefde steekverbinding van roestvast staal voor geribde buizen. De verschillende buizen worden door axiaal draaien nauwkeurig naar de zon gericht. De buizen worden aangekoppeld in droge toestand, d.w.z. zonder rechtstreeks contact tussen het warmtedragende medium en het waterglycol-mengsel. Dit geeft een perfecte aansluiting van de buizen, waardoor buizen ook vervangen kunnen worden wanneer de installatie is gevuld.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: f033ab37c302 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Viessmann Nederland B.V.

    De Viessmann-groep is een internationaal fabrikant van producten uit de verwarmingsbranche. Het bedrijf, dat in de persoon van Dr. Martin Viessmann nu al door de derde generatie van de Viessmann-familie...