, ,

WTW douchegoot


De ACO ShowerDrain WTW haalt zo’n 50% van de energie uit het warme douchewater terug, waarmee een gemiddeld gezin ca. 200 m3 gas per jaar bespaart.  Daarnaast werkt de ShowerDrain WTW comfortverhogend, omdat op deze wijze ca. 9-12kW vermogen aan de warmwatervoorziening voor het douchen wordt toegevoegd. Hierdoor is een kleine ketel met een regendouche geen probleem meer! De ShowerDrain WTW verlaagt ook het energielabel (epc) van de woning. Kortom, heel veel voordeel met een lage investering.

Het principe van de ACO ShowerDrain WTW is eenvoudig. Het gebruikte water dat normaliter door de doucheafvoer wegstroomt heeft een temperatuur van ca. 36°C. Het schone drinkwater dat naar de (thermostatische) mengkraan stroomt heeft een gemiddelde temperatuur van 10°C. Er is een flink temperatuursverschil, dus kan er warmte uitgewisseld worden. Het drinkwater wordt middels warmte-uitwisseling door het afvalwater verwarmd tot ca. 27°C. In dit proces blijven douchewater en drinkwater dubbelwandig gescheiden! Door deze voorverwarming van het drinkwater is veel minder warm water nodig om de gewenste douchewatertemperatuur van ca. 38°C te verkrijgen. Een thermostatische mengkraan past dit automatisch aan, maar handmatig instellen gaat ook.

De warmte-uitwisseling vindt plaats door middel van een warmtewisselaar die in de ACO ShowerDrain WTW is ingebouwd. Om maximaal rendement te behalen wordt gebruik gemaakt van het tegenstroom principe. De warmteoverdracht is geoptimaliseerd door de waterstromen aan beide zijden turbulent te maken. In de warmtewisselaar wordt een dubbele scheiding tussen douchewater en drinkwater toegepast. Hiermee voldoet de ACO ShowerDrain WTW aan de Nederlandse en Europese regelgeving (NEN-EN 1717) op dit gebied. De ACO ShowerDrain WTW voldoet tevens aan de richtlijn Legionella preventie. Dit is het gevolg van de geringe inhoud van de warmtewisselaar (< 1 liter), in combinatie met de hoge stroomsnelheid.

 

Debiet
(in 40º C)
  Rendement van de WTW en geleverd vermogen
(bij een koud water temperatuur van 10º C)
  Drukverlies over
Douchegoot-WTW
 l/min.        kW      bar
 9,2    49,1 %    9,4      0,24
 12,5    47,7 %    12,5      0,40
SKU: 2421fcb1263b Categorieën: , ,

Persoonlijke gegevens


PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

ACO BV

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van civiele techniek, bouwtechniek en installatietechniek. In Nederland biedt ACO, leverancier van o.a. de merken ACO Drain® en...