, ,

WTW douchegoot


De ACO ShowerDrain WTW haalt zo’n 50% van de energie uit het warme douchewater terug, waarmee een gemiddeld gezin ca. 200 m3 gas per jaar bespaart.  Daarnaast werkt de ShowerDrain WTW comfortverhogend, omdat op deze wijze ca. 9-12kW vermogen aan de warmwatervoorziening voor het douchen wordt toegevoegd. Hierdoor is een kleine ketel met een regendouche geen probleem meer! De ShowerDrain WTW verlaagt ook het energielabel (epc) van de woning. Kortom, heel veel voordeel met een lage investering.

De ACO ShowerDrain X haalt zo’n 50% van de energie uit het warme douchewater terug, waarmee een gemiddeld gezin ca. 190 m3 gas per jaar bespaart. Met de ShowerDrain X 2.0 kan zelfs meer dan 50% worden bespaard. Daarnaast werkt de ShowerDrain X comfortverhogend, omdat op deze wijze ca. 9-12kW vermogen aan de warmwatervoorziening voor het douchen wordt toegevoegd. Hierdoor is een kleine ketel met een regendouche geen probleem meer! De ShowerDrain X verlaagt ook het energielabel (epc) van de woning. Kortom, heel veel voordeel met een lage investering.

Hoe het werkt

Het warme douchewater stroomt de goot in en wordt gelijkmatig verdeeld en over de koperen uitwisselingspiraal geleid. Hier vindt uitwisseling van warmte plaats waarbij het koude leidingwater steeds warmer douchewater tegenkomt. Hierdoor wordt het “koude” leidingwater wel tot 20 graden opgewarmd, waarbij er bij de mengkraan van de douche veel minder warm water toevoegd hoeft te worden om comfortabel te kunnen douchen, of dat er veel meer warm water beschikbaar is. In het  eerste geval wordt er aanzienlijk bespaard, in het tweede geval is er sprake van meer comfort. Het rendement van de WTW goot kan oplopen tot 46% (EPG van 0,4).

PDF bekijken:

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 2.5]
Artikelnummer: 2421fcb1263b Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    ACO BV

    De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van civiele techniek, bouwtechniek en installatietechniek. In Nederland biedt ACO, leverancier van o.a. de merken ACO Drain® en...