, ,

Zonnecollectoren


Het FAKRO zonnecollectorsysteem biedt een innovatieve oplossing in de vorm van in de dakbedekking ingebouwde panelen en installatie-onderdelen, die een systeem vormen voor benutting van zonne-energie.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Video

Het zonnecollectorsysteem van FAKRO biedt een innovatieve oplossing in de vorm van in de dakbedekking ingebouwde zonnepanelen en installatieonderdelen, die samen een geïntegreerd systeem vormen voor de benutting van zonne-energie.

De montage van de zonnepanelen in de dakbedekking, en dus niet op de dakbedekkingof naast het gebouw (wat meestal gebeurt), heeft vele voordelen. Deze inplanting van de zonnecollectoren:
— laat toe om onbenut dakoppervlak te gebruiken
— steekt niet af tegen de rest van het gebouw
— verhoogt het rendement van de zonnepanelen

De zonnecollectorinstallatie dient om zonne-energie in warmte om te zetten en laat hierbij toe om tot 70% op uw energiekosten voor warm water te besparen. Als u in een goede verwarmingsinstallatie investeert, is het raadzaam om in het project ook een zonnecollectorinstallatie te voorzien. Het gebruik van zonnepanelen doet uw energieverbruik dalen. Hierdoor bespaart u voelbaar geld, want uw rekeningen voor elektriciteit, gas of stookolie dalen aanzienlijk. Met een zonnecollectorinstallatie beperken we de vervuiling van het milieu door de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2, SO2, NOx en vliegas te verminderen.

De zonnecollectoren moeten op het zuidelijke dakvlak aangebracht worden. In de praktijk is dat echter niet altijd mogelijk. Een afwijking van 45º in de oostelijke of westelijke richting is mogelijk, maar zorgt voor een lichte vermindering van het rendement met ongeveer 10%.

De zonnecollectorinstallatie van FAKRO is uit te breiden met het ruime assortiment aan accessoires.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 0d0fd7c6e093 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    FAKRO Nederland b.v.

    FAKRO Nederland BV is de officiële importeur en distributeur van FAKRO dakramen, zonweringen, zoldertrappen, zonnecollectoren en aanverwante producten. Bij nieuwbouw en renovatieprojecten verzorgen wij ook de plaatsing van onze dakramen...