Presentatie masterplan Europese energiebeleid

Presentatie masterplan Europese energiebeleid Plaats een reactie

Besparen op de staatsbegroting en toch groei en werkgelegenheid creëren, dat is een belangrijk thema in de Europese Unie. Hoe dat verenigbaar is en tegelijkertijd verdere positieve effecten kan opleveren, was te zien tijdens de 16e Internationale Passiefhuis Conferentie in Hannover.

Prof. dr. Wolfgang Feist, directeur van het Passiefhuis-Instituut in Darmstadt, heeft tijdens de opening van de 16e Internationale Passiefhuis Conferentie de gelegenheid genomen om aan de Europese Commissie en de lidstaten het voorstel te presenteren ,met het grootste investeringsprogramma in 60 jaar, een alomvattende energiebeleid in Europa tot stand te brengen.

Als de nieuwe EU-richtlijn “energie-efficiëntie” snel uitgevoerd wordt, dan kan dit met de nodige begeleidende maatregelen Europa tot 2030 in vele sectoren werkgelegenheid brengen, de economie stimuleren en de schuld verminderen.

In Europa staat er voor 5 miljard vierkante meter woonruimte in naoorlogse gebouwen, die een gemiddelde warmtebehoefte hebben tussen 140 kWh/m² a en 250 kWh/m² a.

Ter vergelijking, een passiefhuis heeft een warmtebehoefte van maximaal 25 kWh/m² a (voor renovatie) of maximaal 15 kWh/m² a (voor nieuwbouw).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *