12 uitbreidbare nulenergiewoningen ‘t Zouteland

ANA architecten participeert in Huiz& BV dat persoonlijke, duurzame en betaalbare woningen ontwikkelt, ontwerpt en bouwt. In Den Hoorn op Texel wordt gewerkt aan 12 uitbreidbare nulenergiewoningen in opdracht van woningcorporatie Woontij.

De drie series individuele woningen manifesteren zich naar de straat als een groot huis en reageren zo op de karakteristieke opbouw van het lintdorp. De individuele woningen zijn afleesbaar aan de voetpaden.

De woningen zijn uitbreidbaar tot nultredewoning en aanpasbaar en recyclebaar volgens het C2C principe. De woningen zijn ontworpen volgens het passiefhuis principe. Er is uitgegaan van een isolatiewaarde voor de schil Rc = 10 m2K/W, toepassing van tripple glas, gebalanceerde ventilatie met WTW, een zonneboiler, gebruik van hottfill apparatuur (wasmachine en vaatwasser), WTW op douchewater en standby-killers.

Voor ruimteverwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van een kleine individuele warmtepomp gekoppeld aan vloerverwarming. De daken op het zuidwesten zijn volledig bedekt met PV cellen ten behoeve van elektriciteit voor huishoudelijk gebruik.

Project: 12 uitbreidbare nulenergiewoningen ‘t Zouteland

Locatie: Den Hoorn Texel

Opdrachtgever: Woontij

Architect: ANA architecten

Ontwikkeling, ontwerp en uitvoering: Huiz& BV

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]