2/1 kap Passiefhuis in Rijssen

Villa Nova Bouw BV, een jonge en innovatieve Rijssense aannemer, gaat binnenkort van start met de bouw van een bijzonder energiezuinige twee-onder-één kap woning. Het Isomax passiefhuis is zo hoogwaardig geisoleerd, dat een verwarmingssysteem niet meer noodzakelijk is. De passieve warmteafgifte van zon, mens en elektrische apparaten is zelfs in hartje winter voldoende voor een behaaglijke binnentemperatuur!

De Rc-waarde van de buitenschil komt uit op 10! Dit is ca. 3x hoger dan in de huidige nieuwbouw gebruikelijk is. De beganegrond vloer heeft een Rc van maar liefst 13. Onder de vloer wordt 30 cm. EPS isolatie gelegd en op de betonvloer 10 cm.

Het technische hart van de woning bestaat uit de Stiebel Eltron LWZ 403. Dit is een all-in-one machine bestaande uit een lucht-water warmtepomp, balansventilatiesysteem met warmteterugwinunit en een 200 liter warmwaterboiler. De Stiebel Eltron LWZ is optioneeel uit te breiden met een koelsysteem en zonnecollectoren. Middels vloerverwarming kan de woning eventueel worden bijverwarmd.

Dat passief bouwen niet veel duurder is dan traditionele bouw, bewijzen de lage verkoopprijzen van de woningen. Deze worden aangeboden inclusief ca. 250 m2 eigen grond voor € 238.500,00 v.o.n. per woonhelft.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3]