81 passiefwoningen in nieuw Velve-Lindenhof te Enschede

In nieuw Velve-Lindenhof geeft woningcorporatie De Woonplaats vorm aan een wijkherstructurering van ruim 200 woningen (zowel koop- als huurwoningen). Naast nieuwbouw worden ook een aantal woningblokken duurzaam gerenoveerd.
De wijk is ruim, licht, duurzaam en divers van opzet en bestaat uit pleinwoningen, laanwoningen, 2-onder-één-kappers, appartementen en patiowoningen. Brede straten met een a-symmetrisch architectuurbeeld en veel groen bepalen de sfeer van de wijk.
Het a-symmetrische beeld ontstaat door de combinatie van relatief gesloten noordgevels en open zuidgevels. Dit brengt het gedachtegoed van de Passiefwoningen tot uitdrukking in de architectuur voor wat de oriëntatie op de zon betreft.

Als we de kenmerken van de woningen op een rijtje zetten, komen we tot de volgende opsomming:

  • woningen met een goede isolatie, lage stookkosten, weinig onderhoud en een EPC van 0,4;
  • comfortabele woningen door onder andere driedubbele beglazing, vloerverwarming op de gehele begane grond, wtw-installatie, zonnepanelen en een zonneboiler;
  • passiefwoningen  in houtskeletbouw uitgevoerd (licht, duurzaam en een hoge isolatiewaarde), waarbij de woningen met een voor- of achtergevel op het zuiden het best presteren.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]